Hlavní obsah

Fotbalista Alves byl ve Španělsku formálně obviněn ze sexuálního napadení

Aktualizováno

Brazilský fotbalista Dani Alves byl u soudu ve Španělsku formálně obviněn ze sexuálního napadení. Uvedla to agentura Reuters. Bývalý obránce Barcelony, Paris Saint-Germain a brazilské reprezentace je už kvůli obvinění, že v prosinci v nočním klubu v Barceloně sexuálně napadl ženu, více než půl roku ve vězení.

Foto: @English_AS, Twitter

Bývalý kapitán brazilské reprezentace Dani Alves.

Článek

Alves se bránil tím, že měl s ženou konsenzuální sexuální styk. Soudkyně nicméně uvedla, že důkazy hovoří o jeho provinění. "Dani Alves nesouhlasí s tím, jak jsou fakta předkládána. Také řekl, že se nebude odvolávat, protože nechce soudní proces zdržovat," řekl novinářům Alvesův obhájce Cristobal Martell krátce poté, co jeho klient stanul před barcelonským soudem.

Slavný Brazilec byl zatčen 20. ledna bez možnosti propuštění na kauci, ve vězení strávil také své květnové čtyřicáté narozeniny. Podle Reuters hrozí Alvesovi čtyři roky až patnáct let vězení. Datum začátku soudního procesu zatím stanoveno nebylo.

Kvůli skandálu hráč se 126 starty za reprezentaci přišel o angažmá v mexickém celku UNAM Pumas. Předtím Alves mimo jiné s Barcelonou vybojoval šest ligových titulů a třikrát vyhrál Ligu mistrů. Někdejší hráč Sevilly nebo Juventusu má ve sbírce také olympijské zlato.

Reklama

Související témata:
  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG