Hlavní obsah

Děti rozprodávají luxusní majetek zesnulého Maradony. Nemají na dluhy!

Buenos Aires/Praha

Za pár dní to bude rok od úmrtí argentinské fotbalové legendy Diega Maradony. Ten byl znám svým bujarým životem, během kterého rozhodně nešetřil penězi. Luxusní auta, rezidence, obrazy, Maradona rozhodně nebyl žádný troškař. A na to také ke konci života doplatil. Nadělal si obrovské dluhy, které teď spadly na hlavu jeho dětem. Ty teď musí otcův majetek postupně rozprodávat, aby měly na jejich umoření.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Nástěnná malba zesnulého Diega Maradony v Buenos Aires.

Článek

V prosinci se v Argentině uskuteční aukce části majetku zesnulého hráče, který si mezi lety 1984 až 1991 vydělal asi 43 milionů dolarů (přibližně 950 milionů korun). Pro rozprodání části majetku se rozhodly Maradonovy děti Diego, Giannina, Dalma, Jana a Diego Fernando.

Zlatým hřebem aukce bude zřejmě vila v Buenos Aires, kterou Maradona věnoval svým rodičům poté, co začal hrát za vyhlášený argentinský tým Boca Juniors. Vyvolávací cena zahájí na částce 900 tisíc dolarů (necelých 20 milionů korun). Dům má například osm ložnic a venkovní bazén.

Foto: @GossipVehiculo, Twitter

Část luxusního majetku Diega Maradony jde do aukce.

Další dům v aukci už bude v podstatě za pakatel oproti tomu předchozímu. Dražba bude začínat na 65 tisících, tedy necelém milionu a půl českých korun. Dvoupodlažní dům se nachází v letovisku Mar de Plata.

Podstatně dražší bude luxusní BMW, které je údajně jedním z pěti exemplářů v Argentině. Jeho cena se pohybuje kolem 225 tisíc dolarů (necelých 5 milionů korun). Dále se budou dražit ještě dva další automobily.

Ke koupi budou i menší položky, třeba zarámovaný plakát s vlastnoručním Maradonovým podpisem, nebo kopačky, míče, hudební nástroje a podobně, které se nacházely v kontejneru v Dubaji. Soudkyně Luciana Tedesco del Rivero nařídila, že veškerý výtěžek půjde na umoření dluhu, který vznikl ve skladu, kde jsou Maradonovy věci uloženy.

Reklama

Související témata: