Hlavní obsah

Do léta velmi pravděpodobně nikam nepůjdu, odmítá Nezmar, že by podlehl polskému vábení

Praha

Dopřává si volno, které z velké části vyplňuje studiem a rodinnými povinnostmi. Nezůstává však ani zcela stranou fotbalové scény. Jan Nezmar, bývalý sportovní ředitel Slavie Praha, po podzimním odchodu z vedení úřadujícího českého šampiona by se totiž podle polských médií měl v blízké době stát posilou sportovního úseku klubu Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý sportovní ředitel Slavie Jan Nezmar.

Článek

„Jedná se o jeden z klubů, které jsem během minulých týdnů navštívil," říká Jan Nezmar, který se Slavií dvakrát slavil mistrovský titul, užil si postup do Ligy mistrů či čtvrtfinále Evropské ligy. „Nicméně podobným způsobem jsem byl v kontaktu s dvěma dalšími zahraničními kluby. A zájem o spolupráci projevili všude," usmál se Nezmar.

Podbeskidzie je v polské nejvyšší soutěži jako nováček po třinácti neúplných kolech na poslední příčce tabulky s jednobodovým mankem na pozici znamenající záchranu. Naposledy prohrálo 0:5 na domácí půdě s Piastem Gliwice.

Je podobná situace klubu pro muže spojeného s úspěchy v pozici sportovního ředitele Liberce a později Slavie atraktivní destinací? „Momentálně dodělávám školu," připomínal Nezmar, že ač je inženýrem ekonomie, už druhým rokem studuje sportovní management a čeká jej diplomová práce. „Navíc řeším dvě atraktivní nabídky z nefotbalového prostředí," podotkl Nezmar, že jeho budoucnost rozhodně nemusí být spojena jen s fotbalem.

Nicméně kolem zelených trávníků strávil celý život, a tak se pokračování, byť za hranicemi Ćeska, nabízí. „Je vysoce nepravděpodobné, že bych během nejbližších šesti měsíců nastoupil v jakémkoliv fotbalovém klubu na nějaké stálé pozici," pronesl Nezmar, že aktuálně je pro něj absolutní prioritou rodina a zdárné dokončení studia.

Reklama

Související témata: