Hlavní obsah

Dojemný konec! Bývalý kanonýr dal kariéře sbohem, loučil se v slzách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tečka za úspěšnou kariérou. Argentinský útočník Gonzalo Higuaín se po posledním zápase v dresu Interu Miami loučil v slzách, kopačky totiž pověsí na hřebík a nadobro dá sbohem kariéře profesionálního fotbalisty. Po finálním hvizdu pohltily čtyřiatřicetiletého forvarda emoce, utěšovat ho museli i protihráči.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Gonzalo Higuaín odehrál svůj poslední duel kariéry.

Článek

Když začátkem října padlo rozhodnutí o tom, že argentinský útočník Gonzalo Higuaín ukončí kariéru, nejednoho člověka napadlo, že měl před sebou ještě několik let v roli fotbalisty a mohl přidat nějaký ten gól navíc. Ale kdeže. Bývalý reprezentant se nenechal zviklat a skutečně pomyslně pověsil kopačky na hřebík.

Konec s úspěšnou kariérou přišel po úterním (Středoevropský čas) pohárovém duelu americké Major League Soccer, ve kterém jeho Inter Miami nakonec nestačil na New York City 0:3, a právě tento duel byl v kariéře čtyřiatřicetiletého útočníka tím posledním. Klub vlastněný legendárním Davidem Beckhamem se nakonec zastavil před branami semifinále, Higuaín se tak s fotbalovým světem nerozloučil s trofejí v ruce.

Sedmnáctileté působení v roli fotbalisty si po závěrečném hvizdu vysloužilo emoce v očích někdejšího hráče Realu Madrid. Higuaín věděl, že se opona za jeho kariéru zatáhla, lesklé oči s přívalem slz tak byly logickým vyústěním. Utěšovat ho museli spoluhráči, ostatní funkcionáři Interu Miami a také protihráči, kteří poklepáním na ramena vyznali úspěšnému fotbalistovi respekt.

„Cítil jsem, že to, co jsem miloval ze všeho nejvíc, skončilo. Byla to polovina mého života, moje kariéra, 17 a půl roku," dojímal se Higuaín v pozápasovém rozhovoru. „Vybavily se mi obrázky z celé mé kariéry. Kde jsem žil, kde jsem pracoval a co jsem zažil. Odcházím ale velmi šťastný, protože jsem tomu až do dneška dal vše. To je nejdůležitější," ujišťoval se bývalý hráč Realu Madrid nebo Juventusu.

Za posledních 17 let odehrál Higuaín více než 700 zápasů a s Juventusem, Realem, Chelsea i Neapolí sbíral trofeje. S argentinskou reprezentací skončil druhý na mistrovství světa 2014 a také dvakrát na jihoamerickém šampionátu. Poslední roky odehrál v dresu zámořského Interu Miami, ve kterém strávil tři sezony a nasázel 29 branek. „Sen je u konce a začíná další život," uzavřel Higuaín.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články