Hlavní obsah

Dostali zaplaceno? Finále poháru se proměnilo ve frašku. Fanoušci mají jasno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále nigerijského fotbalového poháru, které dospělo až k penaltovému rozstřelu, vyvolalo obrovský rozruch. Hráči obou celků napínavou situaci pojali po svém a počínali si hodně podezřelým způsobem. Šokovaní fanoušci na sociálních sítích měli jasno a penaltový rozstřel označili jako domluvený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

Mělo se jednat o napínavou bitvu o prvenství v nigerijském Ogun State FA Cupu, která se proměnila spíš ve frašku. Celky Remo Stars a Ijebu United se v základní době nedokázaly prosadit, o celkovém vítězi tak musely rozhodnout až pokutové kopy. Do této doby naprosto normální scénář, co se ale dělo poté, vstřebává fotbalový svět ještě nyní.

Penaltový rozstřel totiž vzbudil velkou pozornost. Nebylo to ale díky umu fotbalových hráčů, nýbrž o jejich neschopnosti trefit branku. Opravdu ji ale chtěli trefit? Videa ze sociálních sítí tomu nenasvědčují a diváci v tom mají jasno. Jednoznačně podplacený a domluvený zápas, který nemá obdoby.

A není se čemu divit. Jedna z penalt sice směřovala do branky, nicméně nehybně stojící brankář náročnosti provedení kopu moc nepřidal. To by ale slabší odvar oproti tomu, co se dělo v nadcházejících minutách. Nejmenovaný domácí fotbalista se tradičním způsobem rozběhl k míči, jenomže vší silou ho napálil až k rohovému praporku. Rozhodčí, kterého to nijak nepřekvapilo, měl co dělat, aby se za trajektorií střely stačil vůbec otočit.

Z vítězství 3:0 na penalty se nakonec radovalo Ijebu United, šokující momenty ale naprosto zastínily vše, co se do té doby na hřišti dělo. Záběry z penaltového rozstřelu zaplavily sociální sítě, komentáře překvapených uživatelů na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Nikdy v životě jsem neviděl takhle ovlivněný zápas," vyjádřil se jeden z uživatelů. „Jednoznačně podplacený zápas, neuvěřitelné, co se v dnešní době děje," navázal na něj další. „Mohli to alespoň udělat tak, aby to nebylo takhle viditelné," řekl svůj názor další člověk.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Real Madrid - Bayern 0 : 0 53. min Živě
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.