Hlavní obsah

Drogba končí v Montrealu ve fotbalové MLS

Montreal

Fotbalový útočník Didier Drogba letos skončí v Montrealu, kde působil od loňského července. Osmatřicetiletý bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny odehrál v úterý za klub MLS poslední domácí zápas, do konce angažmá mu zbývají maximálně dva duely.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Didier Drogba v dresu Montrealu hovoří k fanouškům po utkání s Torontem.

Článek

"Všichni vědí, že tohle bylo moje poslední utkání doma," uvedl Drogba po úvodním duelu finále Východní konference proti Torontu, do něhož nastoupil v druhém poločasu z lavičky a které Montreal vyhrál 3:2. Příští týden se na hřišti kanadského rivala hraje odveta a poté už je na programu pouze finále MLS.

Drogba, dlouholetý spoluhráč Petra Čecha z Chelsea, během dvou sezon v Montrealu nastřílel 21 gólů ve 33 zápasech. Letos po zranění ztratil místo v základní sestavě a dostal se kvůli tomu do sporu s trenérem Maurem Biellem.

Čtyřnásobný vítěz anglické ligy a účastník tří mistrovství světa zatím neoznámil, zda bude pokračovat ve fotbalové kariéře někde jinde. Krátce před Drogbou dali MLS sbohem jiní slavní veteráni z Premier League Steven Gerrard, Robbie Keane a Frank Lampard.

Reklama

Související témata: