Hlavní obsah

Drsný Katar! Šejkovi jsem řekl, co se mi nelíbí a byl konec, vzpomíná český kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ach ten Katar. Bývalého kouče české reprezentace Ivana Haška bolí, že v pořadatelské zemi letošního mistrovství světa nedopadlo jeho angažmá podle představ. „Úskalí v každé zemi je ale jiné," prozradil ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz. Trenérské zkušenosti má z Česka, Francie i arabského světa.

Bývalý trenér národního týmu Ivan Hašek vzpomíná v Přímáku na nejbizarnější angažmá.Video: Sport.cz

 
Článek

Když český kouč kývne na pracovní nabídku z ciziny, je podmínkou, aby dobře znal prostředí, do kterého míří. „Musíte se rychle adaptovat, přizpůsobit se prostředí a znát řeč i lidi v týmu," tvrdí Hašek. „Někdy také, aniž byste chtěli, musíte vzít nějaké lidi z toho prostředí. Ti vám jsou přidělení a musíte mít na ně štěstí. Mohou vám totiž pomoci, ale taky mohou uškodit," popisuje tvrdou realitu.

Každé angažmá má svá specifika a trenér musí být připravený takřka na všechno. „Já si ale nikdy nestěžuji," usměje se devětapadesátiletý odborník. „Co mě mrzelo, bylo naše působení s Luďkem Klusáčkem v Kataru. I když jsme udělali velmi dobrou přípravu, trvalo jen asi tři měsíce," popisuje Hašek.

Chystá se Ivan Hašek na další angažmá?Video: Sport.cz

Tým byl podle něj připravený výborně, jen mu nevyšly úvodní dvě utkání, do nichž nemohli zasáhnout nejlepší hráči. Přitom byli s mužstvem po celou přípravu, ale nakonec nebyli včas zaregistrovaní. „Mně se to nelíbilo, řekl jsem to šejkovi natvrdo a ten to moc neskousl. A museli jsme skončit. To mě mrzelo, protože kdybychom hráli kompletní, tak jsem přesvědčený, že bychom skončili třetí, čtvrtí.

Jak složité to mají zahraniční trenéři v Česku? Bývalý kouč reprezentace Ivan Hašek diskutuje ve fotbalovém pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama