Hlavní obsah

FIFA se odvolala proti omilostnění bývalého šéfa haitského fotbalu

FIFA se odvolala ke švýcarskému federálnímu soudu proti rozhodnutí arbitráže CAS, která bývalému šéfovi svazu Haiti zrušila doživotní zákaz činnosti za opakované zneužívání fotbalistek. Informovala o tom agentura AP.

Ilustrační foto.

Článek

Pětasedmdesátiletý Yves Jean-Bart, který do svého potrestání vedl haitský svaz od roku 2000, čelil obvinění, že od roku 2014 využíval svoji pozici ke zneužívání hráček včetně těch nezletilých.

Jean-Bart jakékoliv provinění popíral a arbitráž mu dala za pravdu, když předložené důkazy o zneužívání označila za nejednoznačné, nedostatečné a protichůdné. Kromě trestu zrušila také pokutu milion švýcarských franků (asi 24 milionů korun).

FIFA se proti verdiktu CAS odvolala s tím, aby původní rozsudek zrušila a vrátila případ k dalšímu přezkoumání. "Obáváme se, že v procesu došlo k řadě procedurálních pochybení. Také nebyly zváženy klíčové důkazy, které jsme předložili," uvedla FIFA.

Švýcarský federální soud jako jediný může v omezených případech, jako je například pochybení v právním procesu, rozhodnutí arbitráže zvrátit. Podle agentury AP však verdikty CAS mění jen ve výjimečných případech.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín