Hlavní obsah

Fotbalisté Chapecoense prohráli v superpoháru odvetu s Atlétikem

Medellín

Sportovním zklamáním skončil pro fotbalisty brazilského Chapecoense návrat do Medellínu, kde při listopadové letecké havárii zahynula většina hráčů klubu. Nově vybudovaný tým prohrál s místním Atlétikem Nacional odvetu kontinentálního superpoháru 1:4 a promarnil tak náskok 2:1 z domácího úvodního duelu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z odvety Jihoamerického superpoháruVideo: sntv

 
Článek

Původně se měly oba kluby utkat ve finále Jihoamerického poháru, letadlo s týmem Capecoense se ale nedaleko letiště v Medellínu kvůli nedostatku paliva zřítilo. Na palubě zemřelo 77 lidí včetně 19 hráčů. Kolumbijský klub se z piety titulu v Jihoamerickém poháru vzdal, a protože sám ovládl prestižnější Pohár osvoboditelů, utkaly se nyní oba týmy v superpoháru.

Odvetný duel sledovalo na stadionu 40 000 fanoušků a bouřlivě oslavovalo Dayra Morena a Andrése Ibargüena, kteří dali shodně po dvou brankách. Ovacemi vestoje pak ale diváci ocenili i trefu hostujícího Túlia de Mela, který sedm minut před koncem snížil na 1:4.

V hledišti nechyběli ani tři fotbalisté Chapecoense, kteří pád letadla přežili. Jackson Follmann, Alan Ruschel a Helio Zampier Neto se společně s novinářem Rafaelem Henzelem, dalším ze šesti přeživších, před zápasem setkali s lékaři z místní nemocnice, kde je po havárii ošetřovali.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid