Hlavní obsah

Fotbalistky Haiti se poprvé kvalifikovaly na mistrovství světa

Na mistrovství světa fotbalistek se poprvé představí Haiti. Reprezentantky nejchudší země amerického kontinentu zmítané dlouhodobou krizí porazily 2:1 Chile a postoupily jako první tým z desetičlenné mezikontinentální baráže hrané na Novém Zélandu. Dvěma góly rozhodla dnešní zápas devatenáctiletá záložnice Melchie Dumornayová, která v lednu podepsala smlouvu se sedminásobným vítězem Ligy mistryň Lyonem.

Foto: David Rowland, Reuters

Fotbalistky Haiti se radují z gólu v utkání kvalifikace MS.

Článek

Haiťanky, kterým patří ve světovém žebříčku 55. místo, se na jižní polokouli v létě vrátí. Ve skupině D se v Austrálii utkají s mistryněmi Evropy z Anglie, Čínou a Dánskem.

Na úvod baráže Haiti zdolalo Senegal 4:0 a uspělo i proti Chilankám, které nenavážou na premiérovou účast na MS v roce 2019.

"V naší zemi je hodně neštěstí a fotbal je radost. Chceme, aby celá země přišla na jiné myšlenky," řekla před barážovým turnajem záložnice Haiti Danielle Étienneová.

Postup z baráže si dnes zajistily také Portugalky výhrou 2:1 nad Kamerunem, který zdolaly gólem v nastavení. O posledním účastníkovi šampionátu rozhodne čtvrteční zápas Paraguay - Panama.

Reklama

Související témata: