Hlavní obsah

Fotbalistky Slavie se o skupinu LM utkají s Valurem, Sparta s AS Řím

Fotbalistky Slavie se ve druhém kole kvalifikace Ligy mistryň utkají s úřadujícími islandskými šampionkami z Valuru. Jiný pražský celek Sparta vyzve o postup do skupiny AS Řím. Rozhodl o tom los v Nyonu.

Foto: Twitter @SlaviaZeny

Fotbalistky Slavie se radují z branky

Článek

Oba české týmy se se svými soupeřkami utkají poprvé. První zápasy jsou na programu 20. a 21. září, odvety o týden později. Obhájkyně českého titulu slávistky začnou venku, sparťanky doma.

V boji o Ligu mistryň bylo i Slovácko, které ale v úvodním kvalifikačním kole neuspělo. Ve druhém kole je ve hře i Paris St. Germain s brankářkou Barborou Votíkovou. Francouzský celek se utká se švédským Häckenem.

Dvanáct postupujících týmů z druhého kola kvalifikace doplní v hlavní fázi obhájkyně trofeje z Lyonu, poražené finalistky z Barcelony a také Chelsea s Wolfsburgem. Skupinová fáze začne v říjnu.

Největším úspěchem českého týmu na mezinárodní klubové úrovni jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále Ligy mistryň. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Reklama