Hlavní obsah

Slavia deklasovala Teplice a jde do čela! Vládla i Plzeň, další šok pro Baník

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga pokračovala po úterních třech zápasech ve středu dalšími čtyřmi duely. Nová posila Plzně Adam Vlkanova pomohl k výhře svého týmu nad Slováckem 3:0. Tři body slaví i Hradec Králové, když uspěl na hřišti Mladé Boleslavi 2:1. Nedařilo se Baníku, který před vlastními fanoušky prohrál s Brnem 1:2. Po bodu za remízu 1:1 si rozdělily Olomouc s Libercem. Šesté kolo uzavřel zápas Slavie s Teplicemi, v němž Pražané na domácím trávníku rozdrtili Severočechy 6:0 a poskočili do čela tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Moravské derby mezi Baníkem Ostrava a Zbrojovkou Brno v prvním poločase nabídlo nezáživný fotbal bez větších šancí. První důležitý moment utkání tak přišel přesně po hodině hry, kdy si na přesný centr naskočil Daniel Smékal a poslal domácí do vedení.

Hosté se vyrovnání dočkali osm minut před koncem, kdy se střelou z hranice vápna prosadil Jakub Řezníček. Zmar domácích završil v první minutě nastavení Adam Fousek, který přesnou ranou rozhodl o překvapivé výhře Zbrojovky 2:1.

Kdo z Plzně si v Lize mistrů vybojuje zahraniční angažmá? Diskuse v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Hradec uspěl v Boleslavi

V opatrném prvním poločase zápasu mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové přišel první důležitý moment až na jeho konci. Ve 41. minutě se v pokutovém území domácích výborně orientoval hradecký Daniel Vašulín a přes vybíhajícího Polačeka poslal Votroky do vedení.

Domácí se vyrovnání dočkali v 55. minutě, kdy se z pokutového kopu nemýlil Milan Škoda. Radost však Boleslavi vydržela jen osmnáct minut. Hostující Vojtěch Smrž vrátil přesnou střelou Votrokům těsný náskok. Stejný hráč o devět minut později z přímého kopu trefil břevno domácí svatyně. Na vyrovnání se Boleslavští nezmohli, tři body za výhru 2:1 si tak odváží Hradec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Ladra z Boleslavi a Vojtěch Smrž z Hradce Králové.

Olomouc nesrazila oslabený Liberec

Olomouc vstoupila do zápasu proti Liberci aktivně, když už v 10 minutě trefili krátce po sobě břevno hostující branky Jiří Spáčil a Ondřej Zmrzlý. Převahu korunovali Hanáci v 36. minutě, kdy se prosadil Mojmír Chytil a zajistil Olomouci poločasový náskok 1:0.

Hosté se vyrovnání dočkali v 59. minutě, když se štěstím a tečí jednoho z domácích hráčů překonal Trefila Denis Višinský. O sedm minut později byl vyloučen hostující Talovierov, hosté již však nerozhodný stav 1:1 udrželi.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Matoušek z Liberce, nahoře Jiří Spáčil z Olomouce.

Plzeňská dominance

Úvod jako z říše snů měli fotbalisté Plzně proti Slovácku. Prakticky z první akce se Viktorka dostala od vedení. A klíčovou roli v něm hrála čerstvá posila úřadujícího mistra Adam Vlkanova, který přesnou přihrávkou našel Jana Kopice, který nedal Nguyenovi šanci a domácí tak vedli od 1. minuty 1:0. Druhou trefu si Plzeň schovala pro změnu do nastavení prvního poločasu. Bucha po Havlově asistenci zajistil čerstvému účastníkovi Ligy mistrů dvoubrankový náskok.

Svěřenci trenéra Svědíka vstoupili do druhého poločasu aktivně, ale ani jednu ze svých šancí nedokázali využít. A tak si slovo vzali znovu domácí, v 70. minutě se parádně trefil Mosquera a uzavřel skóre na konečných 3:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka a Adam Vlkanova z Plzně.

Slavia zničila Teplice

V naprosto jednoznačnou záležitost proměnili fotbalisté Slavie duel s Teplicemi. Sešívaní poprvé překonali obranu oslabeného soupeře ve 21. minutě, kdy se hlavou prosadil Lingr. O čtyři minuty později zvýšil na dvoubrankový rozdíl Stanislav Tecl, který tečoval střelu Matěje Juráska. Dalším brankám zabránil několika výbornými zákroky hostující gólman Filip Mucha, který měl hlavní zásluhu na tom, že po poločase Severočeši prohrávali jen o dvě branky.

Slavia však dominovala i ve druhém poločase. Tecl, Kačaraba a Usor se postarali o to, že v 64. minutě svítil na světelné tabuli stav 5:0. Šestý hřebíček do teplické rakve pak ještě přidal v závěru Provod a svěřenci Jindřicha Trpišovského se po další jasné výhře vrátili do čela tabulky.

Program 6. ligového kola
Úterý
Zlín - Pardubice 2:1
Bohemians - České Budějovice 1:2
Jablonec - Sparta 1:1
Středa
Ostrava - Brno 1:2
Branky: 60. Smékal - 83. Řezníček, 90. Fousek
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2
Branky: 55. Škoda - 41. Vašulín, 72. Smrž
Olomouc - Liberec 1:1
Branky: 37. Chytil - 59. Vyšinský
Plzeň - Slovácko 3:0
Branky: 1. Kopic, 45. Bucha, 70. Mosquera
Slavia - Teplice 6:0
Branky: 21. Lingr, 25. a 50. Tecl, 60. Kačaraba, 64. Usor, 86. Provod.

Reklama