Hlavní obsah

Fotbalistky Slavie čekají ve skupině Ligy mistryň Wolfsburg, St. Pölten a AS Řím

Fotbalistky pražské Slavie se v hlavní fázi Ligy mistryň utkají s dvojnásobnými vítězkami soutěže z Wolfsburgu. Dalšími dvěma soupeři ve čtyřčlenné skupině B budou St. Pölten a AS Řím, který v kvalifikaci vyřadil Spartu. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Foto: Twitter @SlaviaZeny

Fotbalistky Slavie se mohou těšit na atraktivní soupeřky.

Článek

Šestnáct účastníků hlavní fáze je rozděleno do čtyř skupin, z nichž vždy první dva celky postoupí do jarního čtvrtfinále. Základní část Ligy mistryň odstartuje 19. října a vyvrcholí v prosinci. Finále se uskuteční v červnu v Eindhovenu.

Slávistky si po úpravě formátu soutěže zahrají skupinu jako první český tým. Liga mistryň doznala vloni změn a od minulé sezony se přestala hrát pouze vyřazovacím systémem. Český klub před rokem v základní fázi chyběl.

Pražanky, které do skupiny postoupily přes islandský Valur, figurovaly před losem v druhém ze čtyř výkonnostních košů a měly jistotu, že se vyhnou Paris St. Germain, Bayernu Mnichov a Arsenalu. Z prvního koše dostaly slávistky Wolfsburg, který v sezonách 2012/13 a 2013/14 celou soutěž vyhrál. V minulém ročníku vypadl německý mistr v semifinále s Barcelonou.

Z třetího koše přisoudil Pražankám los St. Pölten, který v kvalifikaci až v prodloužení vyřadil finské Kuopio. Rakouský šampion v srpnu v přípravě porazil Spartu 2:0. Ze čtvrtého koše pak slávistkám připadl AS Řím. Italský vicemistr v kvalifikaci vyřadil sparťanky po výhrách 2:1 venku a 4:1 doma.

Největším úspěchem českého týmu v Lize mistryň jsou tři účasti Slavie ve čtvrtfinále. Jednou se mezi osm nejlepších v této soutěži (pod dřívějším názvem Pohár UEFA) probojovala také Sparta, tehdy se ještě osmifinálová fáze hrála ve skupinách.

Reklama

Související témata: