Hlavní obsah

„Fotbalový bůh“ slaví narozeniny. Podívejte se na výběr z jeho excelentní zásahů

Praha

Od rána se to na sociálních sítích doslova „Zlatí“ těmi nejlepšími momenty z kariéry čerstvého 39letého švédského fotbalisty. Sebevědomý hráč bosensko-chorvatského původu Zlatan Ibrahimovič se může pyšnit například jedenácti tituly ze čtyř různých evropských lig a s 470 góly v 763 zápasech patří k nejlepším střelcům historie.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic slaví narozeniny

Článek

I přes svůj pokročilý fotbalový věk patří Ibrahimovič k jedněm z nejlepších hráčů na světě. Stále září ve svém současném klubu AC Milán, se kterým by se měl 10. prosince představit i v České republice v zápase s pražskou Spartou v základní skupině Evropské ligy.

Fotbalový světoběžník nastupoval za řadu klubů – Malmö, Ajax Amsterdam, Juventus Turín, Inter Milán, FC Barcelonu, Paris St. Germain, Manchester United a dokonce si v sezoně 2018/19 vyzkoušel i angažmá v zámořské MLS lize za klub Los Angeles Galaxy. V tu chvíli si řada fanoušků myslela, že právě zde Zlatan odejde do fotbalového důchodu.

Jenže bývalý švédský reprezentant se v letošní sezoně vrátil do Itálie a stále válí. Ani jemu se ovšem nevyhnula nákaza koronavirem a momentálně se nachází v karanténě. Ibrahimovič díky své povaze dělí fotbalové příznivce na dva tábory – lidé ho buď milují nebo nenávidí. Co mu však nelze upřít je jeho fotbalový um.

Za největší úspěch v jeho bohaté kariéře je zřejmě po právu považován zápas za švédskou reprezentaci v přípravném zápase proti Anglii z roku 2012, ve kterém vstřelil všechny 4 góly a „sám" tak Anglii dokázal porazit 4:2. Poslední gól vstřelený nůžkami na vzdálenost bezmála 30 metrů, je považován za jednu z nejlepších tref historie. Nejen tento zásah si můžete připomenout v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: