Hlavní obsah

Fotbalový propadák roku! Cena hvězd klesala, klidně i na polovinu

Fotbalové hvězdy se na konci roku nemusejí objevovat jen v anketách, které budou opěvovat jejich mimořádné výkony. Britský list The Sun se třeba rozhodl zaměřit na největší fotbalové průšvihy roku, kdy hodnota hráčů klesala o desítky milionů liber. V čele žebříčku pak svítí pořádně zvučná jména - Coutinho a Gareth Bale.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Gareth Bale z Realu Madrid (vpravo) a barcelonský Clement Lenglet během dohrávky

Článek

Pořádný pokles ceny zaznamenal třeba Gareth Bale, někdejší hvězda Realu Madrid. Na fotbalovém trhu nyní stojí 34 milionů liber, tedy polovinu toho, co před rokem. Trenér Realu Madrid Zidane fotbalistu totálně odepsal, celé léto se média předháněla v senzacích, kam Bale z Bílého baletu odejde. Nakonec se sice přestup nekonal, ale v sestavě se stejně objevuje jen občas a často jako střídající hráč. Není se co divit, že jeho cena klesá níž a níž.

Nejvýstižněji asi charakterizuje situaci fotbalisty snímek po postupu Walesu na EURO 2020. Bale pózuje s vlajkou a má jasně dané priority - Wales, golf, Madrid. Není divu, že odborný server Transfermarkt ocenil hráče na 34 milionů liber, tedy polovinu loňské hodnoty.

Hvězdy, jejichž hodnota nejvíce klesla
Pořadíjménopoklessoučasná cena
1.Coutinho60 milionů liber60 milionů liber
2.Marcelo43 milionů liber17 milionů liber
3.Rakitič34 milionů liber21 milionů liber
4.Busquets34 milionů liber30 milionů liber
5.Asensio34 milionů liber34 milionů liber
6.Bale34 milionů liber34 milionů liber
7.Cavani25 milionů liber21 milionů liber
8.Lemar25 milionů liber25 milionů liber
9.Umtiti25 milionů liber34 milionů liber
10.Fekir25 milionů liber34 milionů liber
Zdroj: The Sun

Největší pokles však má na triku Philippe Coutinho. Bývalá hvězda Liverpoolu je hráčem Barcelony, ale momentálně hostuje v Bayernu Mnichov. Jeho cena klesla také o padesát procent a to na šedesát milionů liber.

Propad hlásí i další hvězdy španělských velkoklubů. Brazilec Marcelo, který je hráčem Realu Madrid, stojí momentálně 17 milionů liber (pokles o 43 milionů liber). Barcelonské duo Ivan Rakitič a Sergio Busquets ztratilo po 34 milionech liber své hodnoty. Rakitič nyní stojí 21 milionů liber a Busquets pak 30 milionů liber.

Reklama

Související témata: