Hlavní obsah

Fotbalový svět truchlí za Paříž. Naše myšlenky jsou s vámi, píší hvězdy i kluby

Paříž/Praha

Teroristické útoky v Paříži se dotkly i fotbalového prostředí. Němečtí fotbalisté po pátečním přípravném střetnutí s Francií museli přespat na stadiónu, veškeré víkendové sportovní akce byly v hlavním městě Francie zrušeny. Jednou z obětí byla i sestřenice francouzského reprezentanta Lassany Diarry, jenž v době atentátů hrál na Stade de France přípravný zápas s Německem. Zemřít mohla dokonce i sestra Antoineho Griezmanna, útočníka Atlétika Madrid. Současná situace je velmi kritická a vedla k mnoha podporujícím zprávám na sociálních sítích napříč světem. Pozadu nezůstaly ani fotbalové kluby. Svůj vzkaz přidalo i několik fotbalistů, ať už bývalých, nebo současných.

Foto: Sport.cz

Vzkaz Joeya Bartona na twitteru: Liberté, Egalité, Fraternité. Čili Svoboda, Rovnost a Bratrství.

Článek
Fotogalerie

„Myšlenky každého z Manchesteru United jsou s těmi, kdo byli zasaženi teroristickým útokem v Paříži," stojí například v prohlášení Rudých ďáblů na Twitteru. AC Milán či Barcelona sdílí jen jednoznačný hashtag PrayForParis. Paris St. Germain na svůj účet uvedlo, že po tragických událostech, které zasáhly francouzskou metropoli, ruší tento víkend všechny sportovní akce.

Své poznatky a postoje přidali i francouzští fotbalisté. Thierry Henry napsal: „Momentálně jsem velmi zděšený a šokovaný tím, co se v Paříži stalo. Mé myšlenky jsou se všemi obětmi a nevinnými lidmi."

"Moje sestřenice Asta Diakiteová je mezi oběťmi toho střílení. Byla mým vzorem, podporovala mě, byla to moje velká sestra," napsal na sociálních sítích "s těžkým srdcem" Diarra.

I dalšího francouzského fotbalistu Antoina Griezmanna mohla potkat rodinná tragédie. „Díky bohu, že se mé sestře podařilo dostat ven z Bataclanu. Všechny mé modlitby jsou s obětmi a jejich rodinami," sdílel. Právě v Bataclanu (koncertní sál) proběhl jeden z útoků.

Didier Drogba, jenž ve Francii hrával, poznamenal: „Mé srdce je s Paříží." V obdobném duchu se prezentoval i Španěl Fernando Llorente. „Upřímnou soustrast všem těm, kteří jsou ovlivněni útoky v Paříži. Mé myšlenky jsou s vámi," uvedl útočník Bilbaa.

Známý bouřlivák Joey Barton napsal na sociální síti pouhá tři slova: Liberté, Egalité, Fraternité; čili Svoboda, Rovnost a Bratrství.

Reklama