Hlavní obsah

Bosna a Hercegovina - Česko 1:5Futsalisté zvítězili v Bosně a zůstali ve hře o postup na mistrovství světa

Čeští futsaloví reprezentanti zvítězili v Bosně a Hercegovině 5:1 a odvrátili hrozbu vyřazení už v základní části kvalifikace mistrovství světa. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna si zajistili účast v play off o postup do elitní kvalifikační fáze. Česko ve tříčlenné skupině 3 obsadilo druhé místo za stoprocentní Arménií. Losování dvojic pro play off se uskuteční v pátek, utkání budou na programu v dubnu.

Článek

Hosté v Sarajevu potřebovali k postupu neprohrát o více než jeden gól, ale začátek jim nevyšel. V páté minutě brankáře Vahalu překonal Gašpar. Brankami v 10. a 13. minutě ale Vnuk a Holý otočili skóre ve prospěch českého týmu.

Bosenští hráči už po změně stran odpověď nenašli. Ve 32. minutě zvýšili "slepenými" góly Seidler s Pavlem Drozdem a těsně před koncem uzavřel skóre kapitán Rešetár. Neumannův výběr ještě překonal domácí triumf nad Bosnou 4:2. Balkánský celek i počtvrté prohrál.

Čeští reprezentanti usilují o pátou účast na mistrovství světa. Na minulém šampionátu v Litvě vypadli v osmifinále se Španělskem.

Kvalifikace MS 2024 futsalistů - skupina 3:
Bosna a Hercegovina - Česko 1:5 (1:2)
Branky: 5. Gašpar - 10. Vnuk, 13. Holý, 32. Seidler, 32. P. Drozd, 39. Rešetár.
Sestava ČR: Vahala (Němec) - P. Drozd, Slováček, Koudelka, D. Drozd - Vokoun, Künster, Křivánek, Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk, Buchta. Trenér: Neumann.

Reklama