Hlavní obsah

Gascoigne vzpomínal, jak proti sobě s Maradonou hráli pod vlivem

Na zesnulou legendu Diega Maradonu zavzpomínal i jiný hvězdný fotbalista proslulý bouřlivým životním stylem Paul Gascoigne. Bývalý anglický reprezentant se dnes v televizním pořadu Good Morning Britain podělil o historky se slavným Argentincem, v nichž hrály roli jejich společné neřesti.

Foto: topnews.in

Paul Gascoigne, geniální fotbalový záložník, ale také muž mnoha skandálů.

Článek
Fotogalerie

Gascoigne si v dresu Lazia Řím zahrál proti Maradonovi v roce 1992 přípravné utkání v Seville, v níž Argentinec působil po odchodu z Neapole. "V letadle jsem si dal pár drinků a v tunelu na stadionu jsem mu řekl: 'Diego, jsem trochu pod vlivem'. A on na to: 'To je v pohodě, já taky'," vzpomínal třiapadesátiletý Gascoigne, jenž se podobně jako Maradona několikrát léčil ze závislostí.

Talentovaní, ale problémoví hráči se setkali také v roce 2006 na charitativním utkání v Manchesteru. "Pamatuju si, že jsem potřeboval zapalovač. Před stadionem jsem viděl takového malého chlápka v klobouku s dlouhým doutníkem. Přišel jsem k němu zezadu a říkám mu: 'Mohl byste mi prosím půjčit zapalovač?' On se otočil a byl to Diego. Zasmáli jsme se a zakouřili jsme si," zavzpomínal Gascoigne na další setkání se zesnulým Maradonou. "Na to, že byl tak malý, to byl úžasný hráč. A taky strašně milý chlap. Udělal si čas pro každého," dodal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama