Hlavní obsah

Hráči byli zmatení. V Austrálii na ně lidé od sázkařských gangů halekali pokyny přímo při utkání

Melbourne

Pozoruhodná fotbalová praxe! K ovlivňování zápasů v druhé australské lize docházelo tak amatérským způsobem, že prostředník halekal na fotbalisty pokyny od svého šéfa přímo během zápasů od postranní čáry. Na hřišti z toho býval pěkný chaos.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Ilustrační snímek ze sázkové kanceláře

Článek

U soudu v Melbourne tyto skutečnosti uvedl obhájce obviněného Malajsijce Segarana "Gerryho" Subramaniama. Šestačtyřicetiletý chlapík loni působil jako prostředník mezi hlavou sázkařského gangu a hráči melbournského týmu Southern Stars. Již dříve byli v této souvislosti odsouzeni dva angličtí fotbalisté, kterým poté světová federace FIFA udělila doživotní distanc.

Subramaniamův obhájce Ian Hayden tvrdil, že si jeho klient nevydělal za svou činnost žádnou horentní částku, zhruba 2000 australských dolarů měsíčně (37 tisíc korun). "Nebylo to nic sofistikovaného, dokonce musel křičet pokyny ze zámezí," tvrdil Hayden, podle nějž docházelo k chaotickým scénám. "I hráči z toho byli zmatení. Ptali se: 'To se chce nechat chytit?'"

Malajsijský prostředník přiznal, že se podílel na zmanipulování jednoho utkání. Za to mu hrozí až deset let vězení. Vyšetřovatel tvrdí, že Subramaniamovýma rukama prošlo zhruba 64 tisíc dolarů na platby hráčům a zařizování hotelů a aut pro ně.

Reklama

Související témata: