Hlavní obsah

Hříšný kapitán sborné hlásí: jsem hrdý, že jsem Rus! A obul se do Jarmolenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada ruských sportovců se k probíhající invazi na Ukrajině nechce moc vyjadřovat. To se nelíbí například ukrajinskému fotbalovému reprezentantovi Andreji Jarmolenkovi, který za to své ruské kolegy ostře zkritizoval. V reakci na jeho prohlášení se ozval kapitán ruských fotbalistů z loňského EURO Arťom Dzjuba, který ve svém příspěvku na sociálních sítích adresovaném „kolegům, kteří sedí na prdeli v anglických sídlech“ napsal, že je proti jakékoliv válce, ale je hrdý na to, že je Rus.

Foto: Twitter

Ruský fotbalový reprezentant Arťom Dzjuba.

Článek

Ukrajinský ofenzivní hráč anglického West Hamu ve středu vyzval ruské reprezentanty, aby veřejně vystoupili proti válce na Ukrajině a aby „přestali jen sedět jako idioti a mlčeli." Ve svém příspěvku označil řadu ruských sportovců, včetně hráče Zenitu Petrohrad Arťoma Dzjuby, který na něj vzápětí reagoval.

„Nechtěl jsem se k dění na Ukrajině vyjadřovat. Ne proto, že bych se bál, ale proto, že nejsem politolog. Ale jako každý člověk mám svůj názor na věc," začal svůj příspěvek Dzjuba. „Válka je strašná, ale šokuje mě lidská agrese a nenávist, která každým dnem získává nebývalý rozměr," pokračoval s tím, že je proti jakékoliv diskriminaci na základě národnosti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Artem Dzyuba (@artem.dzyuba)

„Nestydím se za to, že jsem Rus, jsem na to hrdý. Nechápu proč by teď měli ruští sportovci trpět," rozohnil se. Nechápe, proč vždy všichni požadovali, aby se politika do sportu nepletla, ale v případě Ruska je to jinak.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yarmolenko Andrey (@yarmolenkoandrey)

„Kolik hněvu a špíny už se nakydalo na všechny ruské občany bez ohledu na jejich postavení a profesi. Ti, kteří píší urážky a vyhrožují, šup do řady," napsal Dzjuba, který byl před dvěma lety vyřazen z reprezentace kvůli skandálu s natočením choulostivého videa, na nějž nezapomněl poukázat Jarmolenko ve svém příspěvku. „Vím, že někteří z vás rádi ukazujete koule na kameru, teď ale přišel čas ukázat je ve skutečném životě," napsal ukrajinský reprezentant.

Dzjuba na závěr svého prohlášení Jarmolenkovi jeho útok vrátil. „Kolegům, kteří sedí na zadku v anglických sídlech a říkají hnusné věci: nás nemůžete urazit, všemu rozumíme. Mír a dobro všem," uzavřel svůj příspěvek.

Reklama

Související témata: