Hlavní obsah

Hvězda Pobřeží slonoviny zpackala penaltu, fanoušci zuří

Mohl být národním hrdinou, fanoušci mu místo toho spílají. Fotbalista Pobřeží slonoviny Eric Bailly neunesl tíhu okamžiku a v osmifinálovém penaltovém rozstřelu na mistrovství Afriky proti Egyptu neproměnil svůj pokus. Jeho tým tak na šampionátu po středečním vyřazovacím boji končí. Fandové Slonů hvězdě Manchesteru United vyčítají to, jakým způsobem se k exekuci pokutového kopu postavila.

Foto: Thaier Al-sudani, Reuters

Zklamaný fotbalista Pobřeží slonoviny Eric Bailly, v penaltovém rozstřelu proti Egyptu svůj pokus trestuhodně zahodil.

Článek

Tak už to u odvážných pokusů bývá. Že je mezi hrdinskou parádičkou a lehkomyslným průšvihem opravdu tenká hranice, pocítil na vlastní kůži sedmadvacetiletý obránce Bailly.

V utkání mezi Egyptem a Pobřežím slonoviny gól nepadl v normální hrací době ani v prodloužení. Na řadu tak přišly pokutové kopy. Všichni fotbalisté své pokusy zvládli, jen Bailly míč do sítě nedostal.

Zkušený bek se postavil jen asi metr od značky a prakticky bez rozběhu práskl do míče. Bailly se přitom díval podivným způsobem někam do strany, svůj pokus poslal doprostřed brány a gólman Mohamed El Sayed balon vytáhl na břevno.

Fotbalisté Egypta, sedminásobní šampioni, v čele s hvězdou mistrovství Salahem se ve zbývajících pokusech nemýlili a ve čtvrtfinále si to o postup do bojů o medaile rozdají s Marokem.

Reklama