Hlavní obsah

Hvězda rozdávala podpisy: Vozíčkáři, krásce do výstřihu i trenérovi soupeře

Praha

Vyšehrad zasáhlo šílenství. Vidět v akci „Laviho", hvězdu známého seriálu, kterou ztvárnil herec Jakub Štáfek, přitáhlo na třetiligové derby tamního Slavoje s Vltavínem (2:3) skoro dva a půl tisíce diváků. A Julius Lavický je nezklamal. Odehrál pětadvacet minut a fanoušci byli u vytržení. Když po zápase rozdávál nejdražší hráč Vyšehradu podpisy, měly zájem desítky z přítomných. „Lavi" se podepsal vozíčkáři, krásce do výstřihu, stejně jako trenérovi soupeře Martinu Frýdkovi.

Lavi konečně nastoupil do zápasu za VyšehradVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Třetiligové derby táhlo jako magnet, zrodila se rekordní návštěva a nejspíš to nemohlo dopadnout jinak. „Lavi" nezklamal. Roli hvězdy potvrdil už před zápasem, kdy přijel pozdě a nestihl rozcvičku. Přišel tak o základní sestavu a ještě dostal pokutu, to ale nemohlo známého hezouna rozhodit. Fanoušci trpělivě čekali a věřili, že se na hřiště dostane. A skutečně. Po více než hodině hry to přišlo a bylo kolem toho pořádné tóčo. Ještě než dostal Julius Lavický do hry, skočila z hlediště k lavičce mladá fanynka v bílé podprsence, a vyprovodila ho tak stylově do hry...

I na trávníku byl ale Jakub Štáfek vidět. Zahodil velkou šanci, pak neuhlídal soupeře před gólem. „To byly klíčové situace," komentoval vše vyšehradský trenér Jaroslav Klíma. Potvrdilo se tak předzápasové preview, že „Lavi" zásadně ovlivní zápas. Když pak borec s desítkou na zádech určenou pro špílmachry v nastavení střídal, vysloužil si opět potlesk. „Bylo to tak domluvené, jen výsledek měl být samozřejmě jiný," přiznal po utkání fotbalista. Ten odehrál pětadvacet minut a v pomyslném souboji se sparťanem Tomášem Rosickým o to, kdo v sezóně odehraje víc minut, tak vyhrál na celé čáře.

Závěrečným hvizdem pro „Laviho" zápas nekončil. Musel na tiskovou konferenci a už tam všechny bavil. Zejména, když Martin Frýdek, trenér Vltavínu a bývalý hráč Sparty vyhlásil, že kdyby dal „Lavi" gól a Vyšehrad vyhrál, tak snad vrátí trenérskou licenci. „Tak o to víc mě mrzí, že jsem se netrefil," zahlásil s úsměvem. „Ale bylo to z vápna, levačkou," pokrčil rameny.

Možná ještě větší porce dřiny než na trávníku na „Laviho" čekala později, kdy měl autogramiádu. Nejdřív se ale podepsal trenérovi Vltavínu na tiskové konferenci. Že by byl bývalý vynikající záložník Sparty a české reprezentace takovým fanouškem seriálu. „To ne, ale slíbil jsem fotku řidičovi našeho autobusu," usmál se Frýdek.

Venku se podepisoval ještě pořádnou chvíli, neodmítl dát autogram vozíčkáři, ochotně se ptal i na jméno. Stejně tak načmáral podpis včetně všech doplňků do výstřihu mladé reportérky. „Myslím, že se to celé povedlo. Zviditelnil se klub, přišlo hodně lidí. Je to paráda," prohlásil Štáfek alias Lavický. Fotbalový den pro něj zdaleka nekončil, odpoledne hrál i za rezervu Vyšehradu proti Dolním Počernicím v 1.A třídě. To zvládl čtyřicet minut.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články