Hlavní obsah

Jubileum! Doufám, že zavítáte taky ke mně do Dolních Chaber, směje se Šmicer

Populární projekt Náš fotbal živě zavítá poprvé do Libereckého kraje. V rámci jubilejního 30. utkání se před kamerami České televize střetnou Vratislavice s Cvikovem, účastníci 1.B třídy. Výkop je stanoven na 10:30, přímý přenos včetně předzápasového studia startuje na ČT sport v 10 hodin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Šmicer na archivním snímku.

Článek

„Je to jeden z nejúspěšnějších projektů, přináší široké veřejnosti fotbal na nejnižších úrovních. Jsme rádi, že má velkou sledovanost. Nedávno jsem viděl zápas ze Zlínského kraje, bylo to fantastické," říká předseda Fotbalové asociace České republiky Petr Fousek.

Náš fotbal živě je společný projekt FAČR, České televize a Fortuny. Jeho cílem je především zpopularizovat výkonnostní fotbal, a to i ten na nejnižší úrovni. „Sám jsem předsedou malého klubu SK Dolní Chabry, projekt sleduju pravidelně, baví mě. Jde o velký svátek pro menší oddíly. Přijede televize, hráči dělají rozhovory. Zažívají to, co profesionální fotbalisti. Doufám, že jednou přivítáme tento projekt u mě v Dolních Chabrech," uvádí s úsměvem bývalý reprezentační útočník Vladimír Šmicer.

Duel mezi Vratislavicemi a Cvikovem bude mít velký náboj, oba kluby bojují o záchranu. Návštěvníci zápasu se mohou navíc těšit na bohatý doprovodný program. Celá akce bude propojena s dětským dnem ve Vratislavicích, který startuje právě dopoledním utkáním. Samozřejmostí je skvělé jídlo a pití.

Během utkání bude možné také naživo vidět pohár pro vítěze Evropské konferenční ligy. Finále prestižní evropské fotbalové soutěže mezi anglickým West Hamem United a italskou Fiorentinou bude hostit 7. června stadion pražské Slavie. „Ta trofej je obrovský bonus, pro propagaci finále Konferenční ligy i utkání ve Vratislavicích jde o velké plus," podotýká Šmicer, ambasador finálového duelu Konferenční ligy.

Reklama

Související témata:
Vratislavice