Hlavní obsah

Kalifornský guvernér Schwarzenegger chce pro USA fotbalové MS

NEW YORK

Kalifornský guvernér Arnold Schwarzenegger se stal členem výboru, jenž připravuje kandidaturu Spojených států amerických na pořádání fotbalového mistrovství světa v letech 2018, nebo 2022. Schwarzeneggerova podpora je považována v USA za klíčovou, protože v Kalifornii se nachází nejvíc stadionů využitelných pro šampionát.

Foto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Američtí fanoušci - ilustrační fotografie

Článek

Mezi 58 předběžně vybranými arénami pro MS je šest z Kalifornie, což je nejvíc ze všech amerických států. Některé z nich už navíc mají s MS zkušenosti - zápasy mistrovství světa mužů v roce 1994 a žen o pět let později hostil Rose Bowl v Pasadeně, v roce 2003 se hrálo finále šampionátu fotbalistek v Home Depot Center v Carsonu.

"Fotbal je nejpopulárnějším sportem na světě a v Kalifornii se odehrálo mnoho vzrušujících zápasů. Jsem pyšný, že budu pomáhat k návratu mistrovství světa do Spojených států," uvedl Schwarzenegger, bývalá hvězda akčních filmů.

USA jsou jedním z devíti kandidátů, kteří ohlásili snahu pořádat turnaj v letech 2018, nebo 2022. Jejich soupeři jsou Austrálie, Anglie, Indonésie, Japonsko, Mexiko, Rusko a společně Nizozemsko, Belgie a Portugalsko, Španělsko. Katar a Korea se ucházejí pouze o MS v roce 2022.

Pořadatelé šampionátů budou určeni v prosinci roku 2010.

Reklama

Související témata: