Hlavní obsah

Kapitán JAR Mokoena chce na ten horor rychle zapomenout

PRETORIA

Kapitán jihoafrických fotbalistů Aaron Mokoena označil středeční porážku svého týmu na mistrovství světa s Uruguayí 0:3 za horor. Důležité prý ale je, aby pořadatelská země na nepříjemný výsledek zapomněla a tým se soustředil na výhru nad Francií, která by mohla znamenat postup.

Foto: Thomas Mukoya , Reuters

Aaron Mokoena na tiskové konferenci.

Článek

I když si je vědom, že JAR je blízko tomu, aby se stala první pořadatelskou zemí, která od roku 1930 nepostoupí ze skupiny.

"Byl to horor. Všechno hrálo proti nám. Ale nemá cenu sedět a babrat se v tom, kdo udělal chybu, co bylo špatně a zda nás zařízl rozhodčí. Je to třeba hodit za hlavu a soustředit se na další zápas," uvedl Mokoena.

Stoper anglického Portsmouthu se chce nyní pokusit o zázrak a vybojovat postup výhrou nad mistry světa z roku 1998 a finalisty minulého šampionátu z Francie. "Jsme v nepříjemné pozici. Musíme nyní spoléhat na ostatní výsledky. To jsme nechtěli. Ale abychom měli šanci na postup, musíme nejprve porazit Francii," dodal nejzkušenější hráč výběru Bafana Bafana.

"Snad nám pomohou fanoušci" 

Mokoena si však uvědomuje, že proti Francii to bude mít domácí výběr hodně těžké. "Musíme získat zpět svou jistotu, pokud vůbec chceme mít proti Francii šanci. Je to tým světové extratřídy a mají spoustu zkušeností. Nám ale snad pomůže, že za námi jsou fanoušci. Bude to těžké, ale my se nevzdáme," dodal.

Reklama

Související témata: