Hlavní obsah

Kolonie se ještě rozroste. Za Brabcem a Daridou míří do Řecka další český hráč

Nová česká kolonie vzniká v Řecku. Aris Soluň se zřejmě vzhlédl v českých fotbalistech a nově by měl mít v kádru hned tři. Reprezentačního stopera Jakuba Brabce doplní bývalý kapitán národního týmu Vladimír Darida, jehož příchod by měl být brzy potvrzen, a podle informací Sport.cz přímo z Řecka se Aris dohodl na spolupráci i s útočníkem Matějem Vydrou, který se vrací po těžkém zranění kolene.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalový útočník Matěj Vydra.

Článek

Vydra pomýšlel na setrvání v Anglii, kde působil naposledy v Burnley. Nebránil se teoreticky ani návratu do české ligy. Novou adresou třicetiletého fotbalového útočníka by se ale měl stát řecký Aris Soluň.

Autor sedmi reprezentační gólů byl bez angažmá od začátku srpna a kurýroval koleno, které si vážně poranil na konci dubna v zápase Premier League proti Watfordu. V posledních měsících se chtěl soustředit hlavně na rekonvalescenci, během podzimu avizoval, že by rád hrál od ledna. K tomu jeho úsilí směřuje. Je samozřejmě otázkou, jak se na něm projeví dlouhý výpadek a jak rychle se vrátí do tempa.

Sparta? Nevím, kde jste to vzali, říká Matěj Vydra. Prioritou je teď uzdravení kolenaVideo: Sport.cz

Vydra v minulosti působil v Burnley, Watfordu, Derby, Readingu, Udine, West Bromwichi, Baníku Ostrava či Jihlavě.

V řeckém Arisu, šestém týmu tamní první ligy, se potká s obráncem Jakubem Brabcem, jenž v klubu hraje od konce loňského srpna po přestupu z Plzně.

Do celku ze Soluně míří i záložník Vladimír Darida, který ztrácel pozici v Hertě Berlín a měl tam smlouvu do června příštího roku. Pracovitý středopolař podepíše v Arisu kontrakt na dva a půl roku. Řecký klub se teď stane z českého pohledu velmi zajímavým.

Reklama

Související témata: