Hlavní obsah

Konkurence pro Neuera? Syrský gólman práská do míče a soupeři se nestačí divit

Kdepak konstruktivní rozehrávka nohama, syrský gólman Ibrahim Alma zkouší fotbalu zavést novinku. Rozehrává totiž míče po vzoru volejbalistů, kdy balón drží v jedné ruce a druhou do něj práskne. Odpálí ho sice třeba až na polovinu soupeře, ale expertům se ježí vlasy hrůzou. Dá se čekat, že nejlepší gólmani světa asi na tenhle nový trend slyšet nebudou. Ale kdo ví, třeba jednou bude Almův plakát viset malým kloučkům u postele. No, posuďte sami.

Syrský brankář a jeho neobvyklá rozehrávka

 
Článek

Obdivujete německého gólmana Manuela Neuera, jak to báječně umí s míčem, že se nebojí rozehrávat daleko před pokutovým územím a plní roli falešného obránce? Teď má na světě konkurenta, který jde úplně opačným směrem a styl hvězdy Bayernu Mnichov se mu nezamlouvá. Ibrahim Alma si hraje při utkání spíš na volejbalistu a fotbalový svět na jeho počínání zírá s otevřenou pusou.

A pětadvacetiletý Syřan, který hraje za Al Ittihad Aleppo, nezkouší novinku v nějakých sranda zápasech. Vytasil se s ní dokonce v reprezentačním dresu v kvalifikaci o postup na MS, kdy jeho tým hrál s Čínou a Japonskem.

Reklama

Související témata: