Hlavní obsah

Korejští fotbalisté na přípravě v Rakousku bojují s koronavirem

Korejská fotbalová reprezentace se na přípravném herním kempu v Rakousku potýká s nákazou koronavirem. Před sobotním utkáním proti Mexiku (2:3) ve Wiener Neustadtu se ve výpravě objevilo sedm případů covidu-19. Testem neprošlo šest hráčů a jeden člen realizačního týmu. V ohrožení je proto úterní duel proti Kataru v Maria Enzersdorfu. Nakažení Korejci musí nyní zůstat v Rakousku deset dní v karanténě.

Foto: Sport.cz

Fotbalová reprezentace Jižní Koreje se také potýká s koronavirem.

Článek

Zápas s Mexikem byl pro korejský tým prvním mezinárodním testem v tomto roce. Podle agentury Reuters se dvacet hodin před jeho začátkem Asiaté dozvěděli o pěti pozitivních případech, další dva přibyly při kontrolních odběrech. Zápas se uskutečnil až po konzultaci s mexickou federací a také s představiteli rakouského svazu.

Korejci do utkání nastoupili s 19 hráči na soupisce a ujali se vedení, ve druhém poločase ale v rozmezí tří minut třikrát inkasovali a v závěru už se jim podařilo jen snížit.

V Rakousku během tohoto reprezentačního okna hrálo či ještě k přípravě nastoupí sedm zahraničních reprezentací. Vedle jmenovaných tří jsou to také výběry USA, Japonska, Panamy a Kostariky.

Reklama

Související témata: