Hlavní obsah

Kouč Dinama Záhřeb Mamič po potvrzení trestu za korupci odstoupil

Fotbalisté Dinama Záhřeb se jen několik dní před odvetou osmifinále Evropské ligy s Tottenhamem ocitli bez trenéra. Zoran Mamič rezignoval jako kouč i sportovní ředitel klubu poté, co soud v pondělí zamítl jeho odvolání proti trestu vězení za daňové podvody a zpronevěru.

Foto: www.panoramio.com

Stadion fotbalistů Dinama Záhřeb (ilustrační foto)

Článek

"Přestože se necítím vinný, jak už jsem řekl dříve, pokud je verdikt konečný, přijmu ho a odstoupím ze všech funkcí v Dinamu," uvedl Mamič v oficiálním prohlášení. "Přeju klubu hodně štěstí a sportovních úspěchů do budoucna," dodal.

Devětačtyřicetiletý Mamič už nemá další možnost odvolání a bude muset nastoupit do vězení, jakmile mu bude doručeno rozhodnutí soudu. Původní pětiletý trest z roku 2018 mu byl po odvolání pouze zkrácen na čtyři roky a osm měsíců.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Na lavičce Dinama Mamiče s okamžitou platností nahradí dosavadní asistent Damir Krznar. Zastoupí ho i ve funkci sportovního ředitele.

Mamič byl odsouzen i s bratrem Zdravkem, bývalým předsedou Dinama. Ten dostal trest šest a půl roku vězení za zneužití pravomoci a korupci, mimo jiné v souvislosti s přestupem Luky Modriče do Tottenhamu v roce 2008. Před vězením se dlouhodobě ukrývá v Bosně.

Reklama

Související témata: