Hlavní obsah

Kouč Italů Prandelli volá po změně imigračního zákona

Řím

Kouč italských fotbalistů Cesare Prandelli by rád zapojil do reprezentačních výběrů děti imigrantů už v mladším věku. Podle současného imigračního zákona v zemi potomci legálních přistěhovalců narození v Itálii mohou požádat o občanství po dovršení 18. roku. A tedy až od tohoto věku mohou reprezentovat.

Foto: Sport.cz

Mario Balotelli

Článek

"Ostatní země jsou v tomto směru před námi. Myslím a doufám, že tito noví Italové budou mít šanci dostat dříve občanství," řekl Prandelli italským médiím. Konkrétně prý ví o několika nadaných adeptech, kteří by se mohli už nyní zapojit do mládežnických výběrů. Ale jmenovat nechtěl. "Máme pár zajímavých hráčů," dodal.

Prandelli v tomto směru spoléhá na pomoc černošské ministryně pro integraci Cécile Kyengeovou, která je členkou italské vlády od letošního dubna a právě zákon o občanství má za svoji prioritu.

Pokud by se kouči italských fotbalistů přání vyplnilo, mohli by nástupci například současné opory Maria Balotelliho obléknout italský dres ještě před 18. narozeninami. Balotelli coby ghanský imigrant musel počkat, než dostane občanství. Trenéři přitom o něj stáli mnohem dříve.

"Tyto děti jsou občany, žijí v zemi a přispívají k rozvoji společnosti. Myslím, že by tito noví Italové mohli mít pro nás velký přínos," dodal Prandelli, jehož svěřenci v letošní kvalifikaci o mistrovství světa vyhráli "českou" skupinu.

Reklama

Související témata:
  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články