Hlavní obsah

Královský plat pro slovenskou hvězdu. Kde jí nabízejí ročně přes čtvrt miliardy?

Neapol

Nejlepší slovenský fotbalista posledních let Marek Hamšík by mohl odejít do Číny. Podle jeho otce Richarda o třicetiletého záložníka italské Neapole usilují hned tři kluby z čínské ligy, které mu nabízejí roční plat minimálně deset miliónů eur (257 miliónů korun). Odolá hvězda vábení miliónů?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík.

Článek

Hamšík má v Neapoli smlouvu ještě na další dva roky. Podle otce už ale hvězdný záložník požádal o odchod majitele italského klubu, který v této sezóně Serie A obsadil v tabulce druhé místo za mistrovským Juventusem Turín.

"Jejich zájem je vážný, ale jednání nejsou jednoduchá. Lanaří ho už tři roky, jenže Marek nabídky odmítal a soustředil se na zisk titulu s Neapolí, což se však opět nepodařilo," citoval Hamšíkova otce slovenský server pravda.sk.

"Problém je teď hlavně v tom, že v Číně nastane hlavní přestupové období až v zimě. V Asii naplno běží sezóna a v čínských týmech mají limity na počty cizinců. Další věcí je, že Marek má v Neapoli smlouvu. Takže vše je v rukou manažerů a jeho zaměstnavatele. Momentálně to vidím na 60:40 ve prospěch jeho odchodu do Číny," dodal hráčův otec.

Reklama

Související témata: