Hlavní obsah

Maradona byl pochován bez srdce. Ze strachu o jeho ukradení, vysvětluje lékař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires/Praha

Ani rok po smrti Diega Maradony neustává příval nových informací o argentinské fotbalové ikoně. Podle lékaře a novináře Nelsona Castra byl jeden z nejlepších hráčů všech dob pohřben bez srdce kvůli obavě, že by ho fanoušci mohli ukrást. Uvedl to v pořadu televizního kanálu Todo Noticias pojmenovaném 'El Juego Limpio' (Férová hra).

Foto: Profimedia.cz

Pohřeb Diega Maradony.

Článek

Podle Castra, jenž je autorem nové knihy o Maradonovi „Diegovo zdraví", existovaly informace o tom, že fanoušci plánovali srdce ukrást. Proto měl být legendární Argentinec pochován ve čtvrti Buenos Aires Bella Vista na hřbitově Jardin bez něj.

Castro se svým týmem spolupracovníků při přípravě knihy zmapoval z dostupných lékařských dokumentů zdravotní stav zesnulého fotbalisty a konstatoval, že mistr světa z roku 1986 měl tak závažné zdravotní problémy, že je s podivem, že se dožil 60. narozenin.

Většina lidí by prý s podobnými onemocněními srdce dávno zemřela.

„Problém byl, že se nikdy nechtěl pořádně doléčit," podotkl Castro. Podle jeho slov vážilo Maradonovo srdce po pitvě půl kila, přestože obvyklá váha je kolem 300 gramů.

„Zvětšená hmotnost orgánu byla následkem prodělaných srdečních kolapsů," vysvětlil Castro.

Reklama