Hlavní obsah

Messi vstřelil 800. gól a vyšperkoval oslavy v Argentině po zlatu z MS

Jubilejním 800. gólem v kariéře zpečetil Lionel Messi vítězství argentinských fotbalistů v prvním zápase po prosincovém triumfu na mistrovství světa v Kataru. Na vyprodaném stadionu Monumental v Buenos Aires pojistil výhru 2:0 v přípravném utkání nad fotbalisty Panamy.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Lionel Messsi s trofejí za titul mistrů světa

Článek

Na utkání chtělo přijít až milion a půl fanoušků, ale vstupenek do prodeje šlo pouze 63 tisíc. Duel byl okamžitě vyprodán, i když ceny lístků vyvolaly v zemi zmítané hospodářskou krizí kritiku. Zbylých 20.000 míst obsadili držitelé volných vstupenek.

A Messi ve slavnostní atmosféře prokázal svou extratřídu. Sedminásobný vítěz ankety FIFA o nejlepšího fotbalistu roku pomohl prolomit bezbrankový stav v 78. minutě. Přímým kopem trefil spojnici břevna a tyče a odražený míč poslal do sítě Thiago Almada. O deset minut později kanonýr Paris St. Germain z dalšího přímého kopu výhru zpečetil.

"Vždycky jsem o tomhle okamžiku snil, oslavit s vámi v rodné Argentině tu největší věc a tou je mistrovství světa. Užijme si to, protože jsme na tu třetí hvězdu čekali dlouho," řekl Messi při slavnostním ceremoniálu 95 dnů po triumfu v Kataru po penaltovém rozstřelu ve finále s Francií. Na třetí zlato z MS čekala Argentina 36 let.

Messimu chybí jediný gól k dovršení stovky v reprezentačním dresu. Jubileum může oslavit již v úterý v Santiagu del Estero, kde mistři světa přivítají Curacao.

Přípravné fotbalové utkání v Buenos Aires:
Argentina - Panama 2:0 (0:0)
Branky: 78. Almada, 89. Messi.

Reklama

Související témata: