Hlavní obsah

Messi zase pálil a skóroval poosmé v pěti zápasech. Stačí mu jedna sekunda, míní trenér soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lionel Messi se zatím v dresu Interu Miami těžko zastavuje. Ve čtvrtfinále interkontinentálního poháru Leagues Cup proti americkému Charlotte si připsal již svoji osmou branku v doposud pěti odehraných utkáních. V semifinále narazí tým slavného majitele Davida Beckhama na Philadelphii Union.

Foto: Jeremy Reper, Reuters

Lionel Messi skóroval v dresu Interu Miami už poosmé v pěti zápasech.

Článek

Argentinská hvězda nastoupila v základní sestavě po boku dalších legend Barcelony Jordiho Alby a Sergia Busquetse. Vítěz posledního Mistrovství světa v Kataru měl v průběhu zápasu hned několik šancí, ty ale nedokázal proměnit v branku. Nakonec se ale v závěru dočkal a připsal si svůj další zásah v 86. minutě utkání.

Po přebrání míče na půlící čáře chtěl průnikovou přihrávkou najít ekvádorského spoluhráče Leonarda Campana, ke kterému se nakonec po šťastných odrazech mezi obránci Charlotte balón dostal. Ten si ho zpracoval a počkal právě na Messiho, než si naběhne do ideální volné pozice ve vápně. Přihrávkou ho poté našel a Argentinec míč už pouze doklepnul do odkryté sítě. Zvýšil tak skóre utkání na konečných 4:0.

Po utkání se k argentinské legendě vyjádřil trenér soupeře, týmu Charlotte, Christian Lattanzio. „Když máte v týmu Messiho, je to jednoduché. Víte, že potřebuje jedinou šanci, aby vstřelil gól. Stačí mu jedna vteřina," citovala agentura AP kouče. „Musíte být velmi koncentrovaní, pokud ho chcete zastavit a nedovolit mu ukazovat svou magii, kterou prokazuje světu už od svých šestnácti let, kdy zamířil do Barcelony," dodal.

Trenér Interu Miami Gerardo Martino odmítá, že by kádr stál pouze na Messim. „Nemyslím si, že náš tým je pouze o Leovi. Našli jsme vícero způsobů, jak vstřelit branku a i dnes jsme to prokázali," zdůraznil v pozápasovém rozhovoru kouč aktuálně stále posledního týmu MLS.

Druhá část sezóny v americké nejvyšší fotbalové lize by měla Interu začít 27. srpna utkáním na venkovní půdě proti New York Red Bulls. Inter musel už nuceně odkládat zápas právě s Charlotte, který by se hrál o 6 dní dříve a měl být tím úvodním pro podzimní části sezóny. Kvůli účasti Interu ve finální fázi Leagues Cupu by se však utkání MLS a zmíněného turnaje navzájem kryla.

Reklama

Související témata: