Hlavní obsah

Nezastavitelný Messi. Potřetí za sebou dal za Inter Miami dva góly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalším famózním představením se blýskl ve svém novém angažmá argentinský fotbalista Lionel Messi. V americkém Interu Miami zazářil ve třetím utkání za sebou dvěma góly a pomohl floridskému celku do čtvrtfinále Leagues Cupu. V nedělním duelu s domácím Dallasem mistr světa nejprve šest minut po zahájení otevřel skóre a pět minut před koncem z přímého kopu vyrovnal na konečných 4:4. Zápas tím poslal do penaltového rozstřelu, který sám úspěšně zahájil, a protože na rozdíl od soupeře uspěli i všichni jeho spoluhráči včetně Sergia Busquetse, slavil Inter postup.

Foto: Kevin Jairaj, Reuters

Lionel Messi znovu dal dva góly.

Článek

Messi od svého příchodu do Interu nastřílel ve čtyřech zápasech sedm branek. Dvakrát skóroval i v předchozích zápasech pohárové soutěže určené pro kluby z MLS a mexické Ligy MX proti Atlantě (4:0) a Orlandu (3:1).

Při premiéře proti mexickému Cruz Azul rozhodl o výhře 2:1 v nastavení skvěle zahraným přímým kopem a nyní ve svém prvním utkání v novém angažmá mimo domácí stadion podobně obstaral vyrovnání.

Jeho tým přitom ve druhém poločase prohrával už 2:4, ale na rozdíl jednoho gólu se floridský celek přiblížil poté, co Marco Farfan poslal Messiho centr hlavou do vlastní sítě. Pět minut poté se argentinský útočník trefil z dvaceti metrů. První gól nedělního duelu vstřelil Messi po přihrávce dalšího bývalého spoluhráče z Barcelony Jordiho Alby.

"Myslím, že k tomu není moc co říct. Myslím, že to každý vidí," ohodnotil Messiho představení trenér FC Dallas Nico Estévez. „Je zřejmé, že pro něj je trestný kop kolem vápna něco jako penalta pro jiného hráče. Musíte se jen modlit, aby míč šel mimo branku," dodal pro NY Post.

Trenér Miami Gerardo Martino ocenil, že se jeho tým herně posouvá a Messi mu výrazně pomáhá. "Máme před sebou ještě dlouhou cestu, abychom byli na úrovni, na které chceme být, ale samozřejmě jsem rád, že jsme vyhráli," zhodnotil duel známý kouč prostřednictvím tlumočníka.

Reklama

Související témata:
  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.