Hlavní obsah

Mnichov, Řím, Bilbao a Dublin musejí do 19. dubna potvrdit plány s diváky na ME

Evropská fotbalová unie (UEFA) dala čtyřem hostitelským městům letního mistrovství Evropy - Mnichovu, Římu, Bilbau a Dublinu - čas do 19. dubna, aby jí oznámily své plány týkající se diváků na stadionech během turnaje. Výkonný výbor UEFA následně bude rozhodovat, zda těmto městům pořadatelství zápasů o rok odloženého Eura zůstane.

Foto: Sport.cz

Jak to bude s fanoušky na mistrovství Evropy? (ilustrační foto)

Článek

Zbylých osm dějišť šampionátu, který začne 11. června, různé množství fanoušků na tribunách přislíbilo. Týká se to také Hampden Parku v Glasgow a londýnského Wembley, kde odehraje své tři duely základní skupiny česká reprezentace.

"Zbývající čtyři města musejí do 19. dubna poskytnout dodatečné informace týkající se jejich plánů a v tento den se musí rozhodnout o konání zápasů v těchto městech," uvedla UEFA.

Podle agentury AP jsou kvůli koronavirovým nařízením ve svých zemích nejvíce v ohrožení Dublin a Bilbao. V případě Itálie a Německa je UEFA optimistická, že záruky týkající se diváků na stadionech dostane.

Budapešť věří v plné hlediště

Budapešť jako jediné z měst doufá, že zaplní za přísných podmínek celou Puskás Arenu s kapacitou 67 000 lidí. Petrohrad a Baku slíbily stadiony zaplněné minimálně z 50 procent.

Amsterodam, Bukurešť, Kodaň a Glasgow potvrdily stadiony plné na 25-33 procent kapacity. Londýn přislíbil na úvodní fázi turnaje 25 procent s možností výrazného navýšení na semifinále a finále, které bude hostit 11. července.

Čeští fotbalisté odehrají v Glasgow 14. června duel proti domácímu Skotsku a o čtyři dny později tam nastoupí proti Chorvatsku. Poslední zápas skupiny D sehrají 22. června s Anglií ve Wembley.

Reklama

Související témata: