Hlavní obsah

Neskutečné gesto fair play. Odstoupil ze hry, aby pomohl zraněnému soupeři

Aktualizováno

Neskutečné a výjimečné gesto fair play bylo k vidění na fotbalovém utkání pražského přeboru. Útočník Podolí Robert Jůzek neváhal a chvíli před koncem odstoupil ze hry, aby pomohl zraněnému soupeři z týmu SK Újezd Praha 4. Jeho tým přitom prohrával 0:2 a mohl využít převahy jednoho muže v poli ke korekci skóre. „V českých poměrech je to až nevídaná věc,“ složil Jůzkovi poklonu Jiří Jindra, sportovní ředitel Újezdu - Praha 4. „Rád bych ho za tento počin nominoval na Cenu fair play."

Foto: Jiří Ipser, fotbalpraha.cz

Útočník pražského Podolí neváhal a pomohl přímo u hřiště zraněnému soupeři, když zašil tržnou ránu.

Článek

Ke zranění došlo necelých deset minut před koncem. Újezd Praha 4 už měl vystřídáno a musel dohrávat v deseti. „Z rány pod okem teklo hodně krve, odvedli jsme hráče za lajnu a řešili, co budeme dělat dál," popisuje nepříjemné chvilky Jindra.

V tu chvíli vstoupil do hry útočník soupeře Jůzek, povoláním lékař. Přiběhl a oznámil soupeři, že hráče sám ošetří. „Přitom z jeho lavičky volali, aby hrál dál. Bylo to neskutečné gesto. Když ošetření skončilo, tak vlastně sudí ukončil zápas," prohlašuje Jindra.

Jůzek nijak neřešil, jaký je stav. „Prostě jsem odešel ze hřiště. Zranění hlavy hráče má vždycky přednost," říká. Viděl, že jsou jen dvě varianty. Buď bude muset hráč soupeře na šití do nemocnice, nebo to zvládne on sám. Rozhodl se jít do akce. "Mám na zápasech svoji lékárničku, kde jsem vše potřebné měl, takže jsem mohl ránu zašít. Řídím se heslem, že je třeba být připravený a mít věci u sebe. Doma jsou naprd," nechal se slyšet Jůzek.

Do akce šel prý málem i před dvěma týdny, kdy se pro změnu v teplém počasí udělalo nevolno jednomu z diváků. „Ten člověk nakonec dostal tekutiny a udělalo se mu lépe, takže můj zásah nebyl třeba," dodal s tím, že je připravený vždy pomoci.

Reklama

Související témata: