Hlavní obsah

Nový trenér Toga může počítat s navrátilcem Adebayorem

LOMÉ

Bývalý francouzský reprezentant Didier Six se stal novým trenérem fotbalistů Toga. Mistr Evropy z roku 1984 povede mužstvo dnes a v úterý ve dvou zápasech s Guineou Bissau v kvalifikaci mistrovství světa 2014. Pak by měla národní federace potvrdit jeho stálé angažmá.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Útočník Emmanuel Adebayor se vrací do reprezentace.

Článek

Sedmapadesátiletý Six odehrál za Francii 52 zápasů a dal 13 branek, nastupoval mimo jiné za Aston Villu, Stuttgart a Galatasaray. Během působení v Istanbulu dokonce získal turecké občanství a přijal jméno Dündar Siz. Trenérské zkušenosti však nemá prakticky žádné.

Ve funkci nahradil Nigerijce Stephena Keshiho a od úterní odvety s Guineou Bissau může Six počítat s útočníkem Emmanuelem Adebayorem. Hráč Tottenhamu Hotspur ohlásil návrat do reprezentace poté, co dostal záruky o bezpečnosti týmu. Adebayor nehrál za Togo od začátku loňského roku, kdy na tým cestou na africký šampionát zaútočili v Angole ozbrojenci, zabili dva členy výpravy a vážně zranili gólmana Kodjoviho Obilaleho. "Vracím se a nečekám žádné zvláštní zacházení," řekl Adebayor BBC.

Reklama

Související témata: