Hlavní obsah

Obama Němce sledoval, ale Özila neslyšel. Jsme tady, abychom se stali mistry světa, zahlásil

Recife

Sebevědomá slova. Ale hodná německá nátury. „Nejsme tady, abychom postoupili do vyřazovací části šampionátu a tam vypadli. Jsme tedy, abychom se stali mistry světa. To je ten pravý důvod,“ sebevědomě prohlásil Mesut Özil poté, co Německo udělalo v brazilském Recife další krok na cestě za svým cílem. Porazilo Američany, vyhrálo skupinu a čekalo, kdo se mu odváží postavit do cesty. Tím týmem nakonec bude Alžírsko.

Foto: Sport.cz

Duel Němců s Američany sledoval americký prezident Obama na palubě letadla.

Článek
Fotogalerie

I americký prezident Barack Obama výhru Němců nad Američany sledoval. A dokonce ve vzduchu. Na palubě svého Air Force One mířil v době zápasu do Minneapolis, když se závěrečný duel skupiny právě hrál. Před sebou chipsy, arašídy, lahev coly, na televizní obrazovce zápas, v němž Němci dominovali.

Klinsmann roli sehrál

„A prakticky po celých devadesát minut, protože až na samý závěr jsme soupeři nic nedovolili. Jediné, co se nám nepodařilo, bylo vstřelit druhý gól," připomínal kouč Joachim Löw, že Američané neměli nárok, byť jejich kouč Jürgen Klinsmann vystavěl umnou taktiku.

„Ale my byli jasně lepší, jen škoda, že jsme si vedení nepojistili, protože s Američany to nebylo vůbec snadné utkání. Znají náš herní styl a nescházelo mnoho, aby nás potrestali. Když už jsme myslili, že hotovo, mohli udeřit," uznal střelec jediného gólu Thomas Müller, že Klinsmannova přítomnost na americké lavičce sehrávala své.

„Ale i touto výhrou jsme načerpali další díl jistoty a odvahy," připomínal zkušený Per Mertesacker začínající už druhou stovku reprezentačních zápasů.

Löw: Všechno, nebo nic

„Důležité je i to, že na rozdíl od přechozího střetnutí s Ghanou jsme měli většinu zápasu pod kontrolou. Zisk sedmi bodů, které jsme ve skupině nasbírali, je naprosto v pořádku," přidával svůj hlas se na vlnu spokojenosti Mats Hummels.

„Teď ovšem přichází systém knock out. Všechno, nebo nic. Ale pro nás to není nová situace a jsme na ni připraveni. I těžká skupina nám k tomu pomohla," připomínal kouč Němců Joachim Löw.

„Hlavně tady nejsme proto, abychom se dostali do vyřazovací části a vypadli. Chceme být mistry světa, to je ten pravý důvod, proč jsme tady. A všichni soupeři moc dobře ví, jak silné Německo je," odhalil Mesut Özil tu největší německou touhu.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.