Hlavní obsah

Odchodu z PSG ani trochu nelituje. Messi se těší na novou výzvu

Argentinský fotbalista Lionel Messi ani v nejmenším nelituje toho, že po odchodu z Paris Saint-Germain přijal angažmá v Interu Miami. Šestatřicetiletý kapitán mistrů světa, jenž měl i lukrativní nabídky ze Saúdské Arábie, to řekl novinářům po úterním příletu na Floridu, kde ho klub v neděli oficiálně představí fanouškům při slavnostním ceremoniálu na stadionu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Argentinský fotbalista Lionel Messi líbá trofej pro mistry světa. Archivní foto

Článek

"Se svým rozhodnutím jsem spokojený. Jsem připravený a dychtivý postavit se nové výzvě," řekl sedminásobný držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa v rozhovoru pro argentinskou televizi. "Můj způsob myšlení a moje hlava se nezmění, budu se snažit, ať jsem kdekoliv, odevzdat pro sebe i pro klub maximum, chci pokračovat ve výkonech na nejvyšší úrovni," dodal.

Inter Miami chce představit hvězdnou posilu na stadionu ve Fort Lauderdales při akci s mottem The Unveil (Odhalení). "Fanoušci si užijí vzrušující noc zábavy, rozhovorů na hřišti a mnohem víc," uvedl klub v prohlášení. Společně s Messim by na slavnostním představení měl být i jeho bývalý spoluhráč z Barcelony Sergio Busquets, španělský záložník a mistr světa i Evropy.

Foto: Marco Bello, Reuters

Fanušci Interu Miami vítají novou posilu Lionela Messiho.

První zápas za Inter by měl Messi odehrát 21. července proti mexickému Cruzu Azul v Ligovém poháru. V MLS je miamský klub po dvaceti zápasech poslední ve Východní konferenci.

Reklama

Související témata: