Hlavní obsah

Odstartovat takhle můj návrat na mezinárodní scénu bylo prostě dokonalé, jásal Eriksen

Dánský fotbalista Christian Eriksen měl radost z dokonalého návratu do reprezentace. Třicetiletý záložník si v sobotní přípravě v Nizozemsku za národní tým zahrál poprvé od červnové zástavy srdce a hned skóroval. Hosté přesto prohráli 2:4.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Christian Eriksen děkuje fanouškům

Článek

Eriksen, kterého po kolapsu v úvodním zápase mistrovství Evropy museli na hřišti oživovat lékaři a poté mu byl voperován kardioverter-defibrilátor, přišel na trávník v 46. minutě. V amsterodamské aréně, kde v dresu Ajaxu odstartoval profesionální kariéru, se záložníkovi Brentfordu dostalo potlesku nejen od fanoušků, ale i od soupeřova trenéra Louise van Gaala.

"Měl jsem z toho husí kůži," řekl k reakci příznivců nizozemský obránce Matthijs de Ligt. "Nebylo snadné ho bránit, protože jsme také jen lidé, ale snažil jsem se myslet na to, že je prostě soupeř," dodal.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Christian Eriksen měl důvod k spokojenosti

Gólu se Eriksen dočkal dvě minuty po příchodu na trávník. "Dostal jsem míč a pěkně zakončil. Odstartovat takhle můj návrat na mezinárodní scénu bylo prostě dokonalé," citovala Eriksena agentura Reuters.

"Přivítání fanoušků bylo skvělé. V minulosti jsem tady hrál za Ajax, takže si mě asi pamatují, ale takové přijetí zahřálo u srdce," přidal bývalý hráč Tottenhamu nebo Interu Milán.

Reklama

Související témata: