Hlavní obsah

Ostuda pro elitní skotský tým. Aberdeen podlehl amatérům ze šesté nejvyšší soutěže

Fotbalisté Darvelu hrající až šestou nejvyšší soutěže ve Skotsku se postarali ve 4. kole domácího poháru o velké překvapení na úkor prvoligového Aberdeenu. Tým složený z amatérů porazil v pondělním duelu soupeře z elitní soutěže 1:0 a postoupil do osmifinále.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalisté Aberdeenu na archivním snímku

Článek

O jedinou branku zápasu se postaral v 19. minutě Jordan Kirkpatrick. Brankář outsiderů Chris Truesdale pak i díky několika skvělým zákrokům udržel čisté konto. Útočníky Aberdeenu, který Skotský pohár v minulosti sedmkrát vyhrál, deptal především ve druhém poločasu.

"Měl jsem být v práci, takže jsem nejdřív musel zavolat šéfovi a zjistit, jestli mi dá na večer volno," řekl střelec vítězné branky v rozhovoru pro BBC. "Bude trvat pár dní, než to strávím, tak velký šok to je," konstatoval.

Velké oslavy ale amatérští hráči neplánují. "Ráno mám školu," prohlásil brankář Truesdale, jenž je učitelem. "Ale řekl bych, že toho dneska moc nenaspíme," dodal.

Dalším soupeřem Darvelu bude Falkirk z třetí ligy.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.