Hlavní obsah

Parádní gesto! Šural si získal i turecké fandy. Jak se klub postará o jeho rodinu?

Praha

Ta zpráva šokovala celý český fotbal. A nejen ten. Obrovská tragédie, která skončila smrtí Josefa Šurala, zasáhla i Turecko, kde český reprezentant od začátku letošního roku působil. Nejvíc však pochopitelně dopadla na jeho nejbližší. Celou věc staví do ještě horšího světla fakt, že osmadvacetiletý fotbalista měl s manželkou Denisou dvě dcery. Ta druhá přišla na svět před dvěma měsíci...

Foto: Twitter: Aytemiz Alanyaspor

V Turecku se naposledy rozloučili s Josefem Šuralem.

Článek

Na letenském stadionu, kde Josef Šural naposledy v rámci české ligy působil, hoří svíčky. Vzdát poslední sbohem sparťanskému kapitánovi přicházejí stovky lidí. Ale slova lítosti přicházejí prakticky ze všech koutů republiky.

Tragická smrt českého reprezentanta, který zahynul při nehodě minibusu, zasáhla všechny. Přímo na Letné položili na pietní místo věnec a zapálili svíčky reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý a vedoucí týmu Tomáš Pata.

Výjimkou pak není ani Alanyaspor, tedy klub, kde Šural od ledna působil. I když zde bývalý fotbalista Sparty, Liberce či Brna hrál teprve pár měsíců, fanoušky si jednoznačně získal na svoji stranu.

Foto: Twitter: Aytemiz Alanyaspor

Poslední rozloučení s Josefem Šuralem.

To se potvrdilo bezprostředně po oznámení jeho smrti. Do tréninkového centra v Alanyi se s českým fotbalistou přišla rozloučit celá řada fanoušků. Nechyběli ani političtí představitelé Turecka. Přes Šuralovu rakev byla přetažena vlajka Alanyasporu, chmurnou atmosféru podtrhoval nápis v angličtině a turečtině "Nikdy nezapomeneme!"

V únoru slavil narození druhé dcery

Děsivost tragédie dokresluje fakt, že Josefu Šuralovi a jeho ženě Denise se teprve na začátku února narodila druhá dcera. "Těšíme se na život čtyřčlenné rodiny s naší druhou dcerou Melissou Denisou. Ona a maminka jsou v pořádku. Vítej v rodině, malá princezno," psal tehdy šťastný fotbalista.

Foto: Twitter: Aytemiz Alanyaspor

Záběry z posledního rozloučení s Josefem Šuralem.

Alespoň malou útěchou tak může být fakt, že o jeho nejbližší by mělo být dobře postaráno. „Šuralova rodina je nyní i naší rodinou. Postaráme se o ni jako o naši vlastní. Josefa jsme milovali," říkal turecký ministr zahraničních věcí Mevlüt Cavusoglu.

Česká asociace fotbalových hráčů přišla s informací, že se klub Alanyaspor rozhodl pokračovat v plnění smluvních povinností vůči tragicky zesnulému Josefu Šuralovi a do budoucna prý finančně zajistí jeho rodinu. Toto gesto je důkazem, že jsou chvíle, kdy jde všechno ostatní stranou a všichni drží při sobě. ČAFH se odvolává na zprávu Turecké hráčské asociace Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği.

Podle dostupných informací je zatím známo jen to, že Josef Šural utrpěl během nehody celou řadu zranění hlavy, rukou, nohou i hrudníku. V nemocnici v Alanayi byl okamžitě operován. Zákrok český fotbalista přežil, jeho srdce se však později zastavilo na jednotce intenzivní péče.

Reklama

Související témata: