Hlavní obsah

Patnáctiletý reprezentant debutoval po boku bratra v dresu Žižkova

Praha

Viktoria Žižkov v neděli zdolala Kolín 2:0 a učinila tak další důležitý krok ve hře o postup do druhé ligy. Diváky na stadiónu pod vysílačem zaujala mimo jiné útočná dvojice, která se ke konci utkání objevila na hřišti v červenobílých dresech. Vedle Václava Klána, jenž už nasbíral prvoligové minuty ve Zbrojovce Brno, se postavil jeho teprve patnáctiletý bratr Martin.

Foto: Sport.cz

Martin Klán (vlevo) ve svém prvním utkání mezi dospělými.

Článek

Vysoký hrotový útočník, jenž je členem reprezentační šestnáctky, se podíval do hry v 88. minutě, kdy nahradil Vojtěcha Geberta a doplnil vepředu svého bratra Václava. Zatímco starší z bratrů už má na kontě i dva ligové starty, mladší se v neděli dočkal své soutěžní premiéry mezi dospělými.

Útočník hostující z Motorletu zatím po zimní přestávce hrál jen za žižkovský A-dorost pod vedením trenéra Petra Mikolandy. Podle webu 90-minut.cz se navíc k bratrské dvojici v klubu připojil i otec Václav Klán starší, jenž se stal jedním ze sponzorů Viktorie.

„Martin je v reprezentaci U16 a vidíme v něm proto velký potenciál," vysvětlil trenér Zdeněk Hašek, proč dává příležitost tak mladému fotbalistovi.

Žižkovu se zatím na jaře daří, vyhrál tři ze čtyř střetnutí, body ztratil pouze remízou v Převýšově. Stále tak živí naději na postup do druhé nejvyšší soutěže, z níž byl před necelým rokem vyřazen kvůli finančním potížím. Momentálně se nachází na páté příčce se čtyřbodovou ztrátou na první Chrudim, ta má však odehráno o zápas méně.

Reklama

Související témata: