Hlavní obsah

Pěkné gesto. Legendární Ferguson navštívil umírajícího fanouška v nemocnici

Manchester/Praha

Bývalý trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson ukázal, že má srdce na pravém místě. V jedné z manchesterských nemocnic navštívil fanouška Rudých ďáblů Damiena Nixona, který trpí rakovinou v terminální fázi a zbývá mu méně než rok života. Fotografii ze společného setkání u nemocničního lůžka nahrál na sociální síť Twitter Nixonův přítel, který zároveň vyzval všechny fotbalové příznivce, aby přispěli na finanční sbírku pro rodinu jeho nemocného kamaráda.

Foto: Sport.cz

Fanoušek Damien Nixon a bývalý trenér Sir Alex Ferguson

Článek

Těžkým obdobím si prochází fanoušek Manchesteru United Damien Nixon a jeho rodina. Lékaři mu sdělili, že má rakovinu v posledním stádiu a bohužel už mu nezbývá mnoho času. Odvahu do závěrečného boje s nemocí mu tak alespoň částečně dodal jeho velký vzor Sir Alex Ferguson.

Nixonova manželka řekla místním médiím, že když se jeho kamarád dozvěděl, že legendární kouč je shodou okolností v budově, neváhal a vydal se osmasedmdesátiletého Skota hledat. Povedlo se, Ferguson se za nemocným mužem stavil v jeho pokoji a několik minut s ním hovořil.

Jejich společná fotografie se dočkala na internetu obrovské vlny solidarity. Všichni přejí nemocnému fandovi hodně sil. Blízký přítel neváhal a publicitu využil k užitečnému činu. Založil sbírku na podporu fanouškovy manželky a dcery. Prozatím se vybralo skoro 20 000 liber (přibližně 600 000 korun).

Reklama

Související témata:
Nemocný
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín