Hlavní obsah

Pilař hattrickem pomohl Plzni k vysoké výhře, nabito měla i Zbrojovka Brno

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně v úvodním zápase letní přípravy díky pěti brankám v druhém poločase rozdrtili divizní Klatovy 6:0. Hattrickem se blýskl navrátilec do Viktorie záložník Václav Pilař, jeden gól si připsala další posila úřadujícího ligového mistra útočník Jan Kliment. Šest gólů nastřílela v přípravě i Zbrojovka Brno. Ta zdolala Brno-Bystrc rovněž 6:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Václav Pilař během zahájení letní přípravy Plzně.

Článek

Plzeň nastoupila bez tří reprezentantů brankářské jedničky Staňka, obránce Havla a záložníka Kalvacha, kteří mají volno po nedávné Lize národů. Trenér Viktorie Bílek protočil sestavu a v každém z poločasů nasadil rozdílnou jedenáctku. V úvodním dějství se trefil pouze po přímém kopu Bucha, po změně stran se ale favorit rozstřílel.

Mezi 46. a 66. minutou zaznamenal hattrick Pilař a prožil povedený návrat do plzeňského dresu, který oblékl po více než čtyřech letech. Mezitím se prosadil hlavou navrátilec z hostování Mihálik a skóre uzavřela premiérovým gólem v západočeských barvách útočná posila Kliment.

Další přípravné utkání čeká Viktorii ve středu proti Karlovým Varům. Bílkovi svěřenci ladí formu na kvalifikaci Ligy mistrů, kterou si letos zahrají jako jediný český zástupce.

Nováček nejvyšší soutěže Brno rozdrtilo v městském derby Bystrc, hrající krajský přebor, rovněž 6:0. Za hosty ze Zbrojovky se na úvod přípravy prosadilo šest různých střelců. Domácí při zápase slavili 90. výročí založení klubu.

Přípravné fotbalové utkání v Žákavě:
Viktoria Plzeň - Klatovy 6:0 (1:0)
Branky: 46., 59. a 66. Pilař, 17. Bucha, 49. Mihálik, 87. Kliment.
Plzeň - I. poločas: Tvrdoň - Řezník, Čihák, Hejda, Falta - Ndiaye, Bucha - Kopic, T. Jedlička, Mosquera - Chorý.
II. poločas: M. Jedlička - Káčer, Janošek, Pernica, Holík - Sojka, Qose - Mihálik, Čermák, Pilař - Kliment. Trenér: Bílek.
Brno-Bystrc - Zbrojovka Brno 0:6 (0:3)
Branky: 27. Pragr, 36. Řezníček, 43. Blecha, 47. Fousek, 49. Kohoutek, 73. Hladík.
Brnao - I. poločas: Berkovec - Hrabina, Endl, Šural, Divíšek - Rogožan, Jambor, Blecha - Pragr, Řezníček, Sedlák.
II. poločas: Šiman - Matejov, Hlavica, Jeřábek, Granečný - Adamec, Kohoutek, Fousek - Hladík, Yunis, Nečas. Trenér: Dostálek.

xxx

Reklama

Související témata: