Hlavní obsah

Pocem, kam jdeš! A jesle gólmanovi nakonec. Sešívaný talent uchvátil neuvěřitelným sólem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborný fotbal. Starší žáci pražské Slavie svedli o víkendu atraktivní devítigólovou přestřelku se svými vrstevníky z vyhlášené Red Bull akademie a jedinou vadou na kráse byla těsná prohra 4:5. Podívejte se na parádu, kterou předvedl čtrnáctiletý forvard Petr Potměšil.

Foto: slavia.cz

Naděje fotbalové Slavie - ilustrační foto.

Článek

Podobné akce ve stylu „Pocem, kam jdeš" se neomrzí. Čtrnáctiletý sešívaný talent, který obstaral polovinu branek červenobílých, si po rychlém přenesení hry na polovinu soupeře pohrál se soupeři jako s kuželkami a po senzačním průniku skóroval přízemní střelou mezi nohama gólmana. Pět hráčů rakouského celku se jej snažilo odstavit od míče marně.

„Skvělý zápas. Chtěl bych pochválit především výkony Potměšila a Chaluše. Oba byli na hřišti rozdílovými hráči," chválil kouč Pavel Němec.

Jak si mladí slávisté, za něž vedle Potměšila skórovali ještě Maxim Magada a Anton Martyňjuk, vedli se soupeřem z elitní akademie celkově?

„Soupeř byl nesmírně tvrdý, bleskový v přechodové fázi a velice silný v soubojích. My jsme kombinovali, dostávali se do šancí, byli určitě víc na míči a také fotbalovější. Inkasovali jsme góly jen z rohů či po rychlých protiútocích. Bohužel jsme kvůli extrémnímu tlaku soupeře častěji ztráceli míče a tím zbytečně shazovali náš výkon," dodal trenér.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava