Hlavní obsah

Potvrzeno. Nejstarší fotbalista na světě končit nehodlá, zahraje si v druholigovém evropském klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokej má Jaromíra Jágra, rakouský biatlon Simona Edera a japonský fotbal Kazujošiho Miuru. Všechny tři sportovce spojuje vyšší věk, než který je pro dané sportovní odvětví obvyklý. Japonci je padesát pět let a je dokonce nejstarším aktivním profesionálním fotbalistou na světě. I když zanedlouho oslaví padesáté šesté narozeniny, se svou milovanou hrou ještě zdaleka končit nehodlá. Upsal se druholigovému portugalskému klubu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kazujoši Miura ani v bezmála 56 letech fotbalovou kariéru nekončíVideo: sntv

 
Článek

Někdejší japonský reprezentant svou profesionální kariéru započal v roce 1986 v brazilském Santosu. Za reprezentaci odehrál 89 utkání a vstřelil v nich celkem 55 branek. Reprezentační kariéru ukončil v roce 2000, ale jinak kopačky na hřebík pověsit ještě rozhodně nehodlá.

Ve svých téměř 56 letech Miura odchází na hostování do portugalského týmu Oliveirense, který hraje druhou nejvyšší soutěž v zemi. Mimo Japonsko si zahraje poprvé od roku 2005, kdy odehrál dvě utkání za australský celek Sydney FC. " I když je to pro mě nové místo, budu tvrdě pracovat, abych všem ukázal hru, kterou jsem známý," řekl ke svému přesunu.

Posledních sedmnáct let strávil "Král Kazu" doma v Jokohamě, jen v minulé sezoně si na pár zápasů odskočil do čtvrté nejvyšší tamní soutěže do týmu Suzuka Point Getters, který mimo jiné trénoval jeho bratr, kde v 18 utkáních vstřelil dva góly. Ve své dlouholeté kariéře si vyzkoušel také angažmá v italském Janově či Dinamu Záhřeb.

Podle svých slov chce Miura hrát minimálně do svých 60 let.

Reklama

Související témata: