Hlavní obsah

Pozvánka na Evropský superpohár ve futsale - sálovém fotbale v Praze - Radotíně

Ve středu 1. 12. 2010 a ve čtvrtek 2. 12. 2010 ve 20 hodin se příznivci sálovky mohou v nové hale v Praze-Radotíně těšit na vrchol letošní evropské klubové sezóny. V prvním ročníku nové soutěže – evropského superpoháru - se utkají vítězové Ligy mistrů Podvodnik Jaroslavl z Ruska a poháru UEFS Chemcomex Praha o titul nejlepšího evropského klubového týmu v roce 2010.

Foto: Adéla Zehrerová

Chemcomex Praha je i vítěz posledního ročníku futsalové ligy.

Článek

Podvodnik Jaroslavl je tvořen profesionálními hráči a patří mezi špičková družstva ruské superligy. V letošním roce dokázal ve finále ligy mistrů porazit obhájce trofeje a nejúspěšnější evropský klubový celek – Dynamo Moskva a vybojoval si tak právo účasti v premiérovém ročníku superpoháru.

Nás může těšit kvalifikace šestinásobného mistra České republiky – Chemcomexu Praha, který si právo účasti zajistil vítězstvím ve druhé nejprestižnější soutěži – poháru UEFS. Při své historické cestě za prvním vítězstvím českého týmu mužů v evropských pohárech porazili pražští hráči úřadujícího vícemistra Ruska z Kaliningradu a ve finále i obhájce trofeje z ruského Saratova.

Utkání budou přímým přenosem vysílána do celého světa prostřednictvím internetu na serveru www.net-tv.cz. Všichni příznivci kvalitního futsalu jsou srdečně zváni, aby pomohli našemu týmu k zisku nejprestižnější evropské trofeje.

Před utkáním jsme o rozhovor požádali šéfa Chemcomexu Praha Milana Semmlera:

Můžete zavzpomínat na historický úspěch české sálovky, kdy váš tým zvítězil v poháru UEFS? Vítězství ve druhé nejprestižnější klubové soutěži Evropy je jakýmsi přelomem v celé historii našeho klubu. Pohárových klání se účastníme prakticky deset let nepřetržitě a v posledních letech se nám daří proniknout i do nejužší špičky, vždyť v posledních třech letech jsme hráli 2x ve finále poháru UEFS a jednou ve finále Ligy mistrů, nicméně až napotřetí se nám podařilo dotáhnout finálovou účast do vítězného konce a to v turnaji, ve kterém hrála opravdu nejlepší evropská družstva (současný mistr a vicemistr Ruska společně s obhájcem trofeje), která tvoří páteř novopečeného mistra Evropy. I v této obrovské konkurenci se nám podařilo zvítězit. Kromě vítězství jsem byl příjemně překvapen stylem naší hry, neboť jsme předváděli atraktivní ofenzivní hru podloženou vynikající defenzívou a skvělým výkonem brankáře Mária Vozára, který za celý turnaj ve čtyřech utkáních obdržel pouze dvě branky a byl po zásluze vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Co víte o svém soupeři, jaký styl futsalu produkuje? O soupeři toho moc nevíme. Pravidelně hraje ruskou superligu, v předchozím roce v ní obsadil třetí místo stejně jako loni, což mu zaručuje účast i v příštím ročníku Ligy mistrů. Určitě bude představitelem typicky ruského futsalu založeného na vynikající kondici, perfektní souhře a týmovém pojetí hry s výbornou defenzivou. Necháme se překvapit, v jaké sestavě nastoupí, protože v Rusku sezóna teprve začíná a dle mých informací nastala v jejich týmech velké hráčská obměna.

Jaká je situace ve vašem týmu, jak se na tento dvojzápas připravujete? Toto finálové klání považujeme za dosavadní vrchol naší klubové historie, a proto se snažíme maximálně zodpovědně připravit. Máme poměrně široký kádr, z něhož bude pro trenéry nesmírně obtížné vybrat tu pravou dvanáctku statečných, protože každý hráč předvedl, že mu místo v sestavě plným právem náleží. Máme některá drobná zranění, nicméně věříme, že se nám podaří dát dohromady takovou sestavu, která bude důstojným partnerem pro našeho soupeře v bitvě o evropský klubový trůn v tomto roce.

Reklama

Související témata: