Hlavní obsah

Překvapivá změna. Žižkov vede soutěž o devět bodů, přesto má nového kouče, vicemistra Evropy

Fotbalová Viktoria Žižkov hlásí překvapivou změnu. Slavný klub s velkou tradicí, který se snaží vydrápat zpátky do profesionálního fotbalu, sice po podzimu vede B skupinu ČFL, přesto se rozhodl vyměnit jednoho z trenérů. V klubu končí Michal Šmarda, kterého nahradí bývalý kouč sparťanského béčka Michal Horňák. "Kompetence budou na Seifertce rozděleny následovně : Supervizor - Václav Kotal, trenér - Michal Horňák, asistent trenéra - Vojtěch Šandera, kouč gólmanů - Václav Winter," stojí ve zprávě žižkovského klubu pro Sport.cz.

Foto: FK Viktoria Žižkov

Nový trenér fotbalové Viktorie Žižkov Michal Horňák

Článek

Hlavním městem se zvěsti o jeho možném konci šířily už po konci podzimní části, jenže při pohledu na tabulku jim nikdo moc nevěřil. Žižkov je v čele o devět bodů, navíc prohrál pouze jednou, takže má v třetiligovém poločase velmi slušně nakročeno ke splnění cíle pro sezonu. Tím je návrat do Fortuna: národní ligy. K tomu potřebují Pražané vyhrát nejen svou skupinu ČFL, ale je třeba uspět i v následné baráži s vítězem skupiny A. Tým tedy k naplnění plánu povede Michal Horňák, vicemistr Evropy z roku 1996 a dlouholetá opora Sparty. "V pátek byl představen týmu a hned se ujal řízení dopoledního tréninku," uvádí se ve vyjádření klubu.

"Provádět změny v okamžiku, kdy je tým první, není možná standardní, ale všichni máme společný cíl a k jeho naplnění musíme udělat vše, co považujeme za správné. Michalu Šmardovi patří poděkování za práci, kterou ve Viktorce během podzimu odvedl. To, jak tým za postupem nakročil, je z velké části také jeho zásluha," komentuje změnu spolumajitel Viktorky Milan Richter.

Podle informací Sport.cz chtělo vidět vedení Viktorky nejen body na kontě týmu, ale i herní progres. A právě tento fakt měl podle všeho nakonec Šmardu stát místo. "Jsem rád, že jsem mohl trénovat takový tradiční klub, jakým je Viktorka. Věřím, že nějaká práce je za mnou vidět a přeju jí, aby to letos dotáhla do úspěšného konce. A velké poděkování i fanouškům, jejich podpora nám hodně pomáhala," cituje zpráva klubu končícího Šmardu.

Reklama